Brady så rødt

Robert Brady ble utvist da Irland U19 slo Ukraina.

Den Dublin-fødte United-vingen ble sendt av banen to minutter ut i 2. omgang, etter en i overkant tøff takling. Det var Bradys andre «gult kort-forseelse» for dagen, og dommeren viste da heller ingen nåde.

Utvisningen kom som et hardt slag for det irske laget, som etter 1-0-nederlaget for England tidligere i uken var avhengig av seier for å holde liv i håpet om en plass i sommerens EM-sluttspill i Frankrike. Men, dystre utsikter til tross, det gikk likevel bra til slutt.

Selv med en mann i undertall klarte nemlig laget med de ti gjenværende irene – deriblant United-stopper Sean McGinty – oppgaven mot de blå/gule hjemmefavorittene. Det sørget Chelseas Conor Clifford for med et straffespark etter 60 minutter. Dermed lever altså grønne Erins håp videre – om enn i en noe tynn tråd.

England til topps

Irsk tvil skyldes først og fremst en relativt svak målforskjell og at gruppekollega England fulgte opp onsdagens 1-0-seier med ny seier på fredag ettermiddag. Kaptein Matthew James og Wesley-bror Reece Brown spilte begge hele oppgjøret da Bosnia & Herzegovina ble feid av banen og knust 4-0 i Kiev.

Seieren betyr at England står med full pott før mandagens avgjørende runde i Kvalifiseringsgruppe 3. Der møter engelskmennene vertslandet Ukraina, som i øyeblikket har tre poeng, det samme som Irland. Irene skal på sin side opp mot bunnlaget Bosnia & Herzegovina.

OBS: Kun gruppevinneren går videre til sommerens EM-sluttspill