– Bortekampene han elsker

SPILLERBØRS: Marouane Fellaini er blant dem som får ros i vår spillerbørs etter forsvarskrigen mot Southampton.

Manchester United gjorde jobben i sør, men de tre poengene kostet matchvinner Romelu Lukaku og resten av laget mange krefter og mye svette.

Southampton styrte hele andreomgangen, men klarte aldri å få ballen i nettet bak David de Gea.

Derfor er det de defensive bidragene som trekkes fram i vår spillerbørs denne gangen.

David de Gea – 6

Lite å gjøre før han må i aksjon på et skudd fra Nathan Redmond rett før timen er spilt. Virker stødig, som alltid.

Antonio Valencia – 5

Det er sjelden Valencia sliter mot en motspiller, men i andre omgang hadde han mer enn nok med nevnte Redmond. Lite involvert offensivt, da United ble trykket inn i egen hage med hjemmelagets jakt på utligning. Pådrar seg et uheldig gult kort.

Eric Bailly – 7

Settes under press sammen med makker Jones, men takler det hele tilsynelatende greit. Hele andreomgangen handler om Southampton, men United er vanskelig å skape store sjanser på.

Phil Jones – 7

Rydder unna i større grad enn Bailly og viser at han har bra tempo i kroppen ved et par anledninger. Feller Shane Long som stormer mot De Gea, uten at dommer Craig Pawson blåser.

Ashley Young – 6

Et vakkert innlegg – etter flere vendinger fram og tilbake – på 1-0. En av Uniteds formspillere siden han fikk tillit mot Basel i Champions League. Sårbar når det slås langt, men herlig innstilling.

Marouane Fellaini – 7

Det er umulig ikke å savne Paul Pogba, men i disse bortekampene kan Fellaini være vel så viktig. Danner en midtbanemur med Matic og frustrerer Southampton-spillerne. Redder ballen ved streken på en dødball halvveis i andre omgang.

Nemanja Matic – 7

Viktig når United skal forsvare ledelsen og rydder unna mye. Dekker store rom, men ender helt nede på egen 16-meter når Southampton triller ball foran United-forsvaret. Litt ujevn når han skal distribuere ballen.

Juan Mata – 6

Dette ble ingen kamp for den lille spanjolen. Noen gode kombinasjoner, men stort sett usynlig til han tas av etter 63 minutter.

Henrikh Mkhitaryan – 6

Fyrer dagens første skudd etter fem minutter, for så å forsvinne helt. Forsøker å avansere ved et par anledninger, men ender ofte med balltap. Styrer en god kontring etter hvilen, før han byttes ut et kvarter før slutt.

Marcus Rashford – 6

God innledning på kampen, før han forsvinner litt. Meget farlig frisparkforsøk som går like utenfor stolpen etter 27 minutter. Bidrar også defensivt.

Romelu Lukaku – 7

Lur og sterk når han skubber unna Wesley Hoedt før han knuser Ryan Bertrand i luften på 1-0. Bidrar også med ryggen til mål, noe som gir United muligheten til å komme etter når de ligger lavt. Kunne blitt tomålsscorer, men skuddet fra skrå vinkel reddes av Fraser Forster.

Ander Herrera (63) – 6

Kommer inn når seieren skal sikres. Burde satt spikeren i kista drøye ti minutter før slutt.

MERK: Innbytterne Chris Smalling (75) og Daley Blind (90+3) spilte mindre 20 minutter og får derfor ikke karakter.