Børs: – Dirigerte som Mozart!

Hva fortjener Juan Mata og hans krempasninger på børsen? Sjekk våre karakterer her.

Denne gangen var det Eivind Brennhovd Holth, som var til stede på Old Trafford som Supporterklubbens journalist, som har fått æren av å vurdere United-spillernes prestasjoner i 1-0-seieren mot Rostov i Europa League.

Med 8-1 i sjanser og 18-6 i favør United på skuddstatistikken, var det ingenting å si på at hjemmelaget tok seieren og dermed avanserte til kvartfinalen. Likevel var det ingen overbevisende forestilling av Mourinho-mannskapet.

Så hvem var best – og hvem var svakest?

Her kan du se snittet til samtlige spillere hittil i sesongen.

Sergio Romero – 8

David de Gea leverte til en åtter på børsen til Bjarte Valen mot Chelsea, men fikk fra benken se hvorfor José Mourinho ikke hadde noen betenkeligheter med å fortsette med Sergio Romero i mål i Europa League, selv om det var vinn-eller-forsvinn mot russerne. Romero hindret ekstraomganger med en enestående og matchvinnende redning på et frispark fra Christian Noboa som hadde kurs for krysset i sluttminuttet. Også sterk reaksjonsredning på en heading fra kort hold tidligere i kampen. Nå holdt nullen i åtte av elleve kamper! Hans beste opptreden i United-trøya så langt, selv om han hadde lite å gjøre før han ble satt på noen prøver etter hvilen.

Antonio Valencia – 7,5

Enda mer komfortabel som vingback enn som ren back når han kan dure opp og ned langs krittlinja med større frihet. En Speedy Gonzales med musklene til Skipper’n. Mange innlegg og flere gode involveringer. Kunne fort stått med flere målgivende med marginene på sin side. Likevel kan vi fortsatt pirke litt på manglende presisjon og sluttprodukt i siste tredel av banen. Ikke mye å bry seg med defensivt.

Chris Smalling – 6

Med Smalling som forsvarssjef i en formasjon som fungerte som 3-4-3 offensivt og 5-3-2 defensivt, holdt United nullen i Europa League for fjerde gang på hjemmebane. Kapteinen ble ikke satt på de store prøvene da han styrte forsvarslinja mot et Rostov-lag som risikerte merkverdig lite, også på 0-1. Et stygt balltap på egen banehalvdel kunne blitt kritisk. Vant en viktig duell foran Romero i sluttminuttene.

Eric Bailly – 6

Ikke like stødig som vi husker ham fra i høst og virker nesten litt rusten. Fortsatt overlegen i så godt som alle dueller, men virker litt usikker med ballen i beina. Ryddet imidlertid som regel opp etter seg selv.

Marcos Rojo – 7

Helt bananas – med positivt fortegn! Best av de tre stopperne før pause med flere solide involveringer defensivt og fikk kveldens første sjanse med hodet. Vil nok likevel huskes best for bananen han fikk tildelt – og spiste – under kampen. Skal ifølge Mourinho være blant spillerne som er mest utslitt av det hektiske kampprogrammet.

Daley Blind – 5,5

Presist hjørnespark til Rojo etter fem minutter som kunne gitt en tidlig ledelse. Glapp i et klareringsforsøk og lider litt av at han involveres i mindre grad enn kollegaen på motsatt side, men alt i alt godkjent. Slet med synet og ble ersattet av Phil Jones etter en drøy time.

Paul Pogba – 6,5

Det var først da franskmannen ble tvunget av banen med skade rett etter pause United fikk se hvor viktig han var i det etablerte trykket mot det kompakte Rostov-forsvaret. Langt mer involvert enn på Stamford Bridge. Uten tilstedeværelsen til Pogba mistet United mye av flyten i angrepsspillet. Løp, taklet, passet og styrte. Likevel ble det mye nesten, blant annet fire misbrukte skuddmuligheter. Toppet seg med hamstringskade i det som var hans tiende strake Europa League-kamp fra start.

Ander Herrera – 6

Legger som vanlig ned flere spurter og kilometer enn de fleste. Balanserte midtbanen da Pogba vandret som han ville i første omgang og hadde et par brudd. En kamp på det jevne, hvor spanjolen tidvis var nesten uvanlig anonym.

Henrikh Mkhitaryan – 7

Må berømmes for lurt løp på frispillingen fra Juan Mata i første omgang, men bør samtidig sette ballen i mål alene med Rostov-keeperen. Enda friskere etter pause og er nær ved å tråkle seg gjennom Rostov-forsvaret ved et par anledninger. Viser kontringsstyrke når han slår det avgjørende innlegget på 1-0.

Juan Mata – 8,5

Svingte dirigentpinnen som Mozart og leverte pasninger med både krem og kirsebær til kaffen. Spilte lagkameratene gode – akkurat som en playmaker i sitt ess skal gjøre. Lett å glemme hva som skjedde før scoringen, men Mata spiller fri Ibrahimovic og Mkhitaryan alene med keeper ved tre anledninger med tre utsøkte gjennomspill. At det ikke ender med mål, er ikke spanjolens feil. Tar selv ansvar og gjør 1-0 etter et angrep han både starter og avslutter, samtidig som Marcus Rashford står klar til å komme inn for nummer åtte på sidelinja. Det byttet avbrøt Mourinho umiddelbart. Herlig kamp av Mata – mer av dette, takk!

Zlatan Ibrahimovic – 6

Enhver kamp uten scoring er en skuffelse for svensken, så også mot Rostov. To skudd i stolpen, fire utenfor og over. Burde kanskje fått mer ut av sjansen alene med Rostov-keeperen, mens det harde skuddet i stolpen fra skrå vinkel er et produkt av rå kraft og målinstinkt. Lekker flikk på Mata-målet – bevisst? Nå direkte involvert i 34 scoringer. Også sentral i det oppbyggende spillet, både feilvendt og fra flanken, men scoringen mangler.

Marouane Fellaini – 6

Erstattet skadde Pogba i det 47. minutt. Et par seanser selv Zinedine Zidane ville vært stolt av, spesielt når han tar ned ballen på brystet og spretter forbi motstanderen som om det skulle være den enkleste ting i verden. Struttet nærmest av selvtillit i sluttminuttene og fikk fortjent støtte fra United-fansen.