Durham v Manchester United - FA Women's Continental Tyres League Cup

Bøe Risa eneste United-spiller som scoret i straffekonken

Både Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa fikk sjansen fra start i kveldens oppgjør mot Durham i ligacupensgruppespill.

Og det tok ikke lange tiden før Bøe Risa presenterte seg. Nordmannen kombinerte lekkert med Rachel Williams og med et hælspark, fikk spissen en glimrende mulighet til å sende United i ledelsen, men ballen gikk dessverre til side for mål.

De røde djevlene fortsatte å styre kampen og etter 22 minutter dukket Jade Moore opp i boksen etter et langt innkast og hamret ballen ned i hjørnet på hel volley.

Durham skapte ikke mye, men like før pause får de sjansen de trengte. På et frispark høyt i banen, blir ballen løftet inn i boksen der dukket Jess Clarke opp og fikk en fot på ballen og lagene går til pause med 1-1 på lystavlen.

MicrosoftTeams-image (2)
DØDBALL: Begge scoringene til Durham kom på dødball.

Andre omgang utspilte seg på samme måte som den første. United styrte spillet, men uten å produsere de største sjansene før Bøe Risa igjen bestemte seg for å sette sitt preg på kampen, denne gang i form av en scoring.

Durham nektet å gi opp og fire minutter på overtid dukket Sarah McFadden opp på et hjørnespark og utlignet.

Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse, noe United har dårlige minner fra etter sist cupoppgjør mot Aston Villa. Bøe Risa ble den eneste United-spilleren som scoret på straffesparket sitt og United tapte dermed kampen og står med to poeng på de to første gruppespillskampene.

* Vinneren av straffesparkkonkurransen får med seg totalt to poeng fra kampen, mens taperen kun får ett poeng.

Durham 2-2 (1-1) (3-1 på str.) Man. United

FA Women’s League Cup
Maiden Castle Sports Park

G Le Tissier (15)

Mål: 0-1 Moore (22), 1-1 Clarke (45+1), 1-2 Bøe Risa (65), 2-2 McFadden (90+5)

United: Sofie Baggaley – Maria Thorisdottir, Maya Le Tissier, Aïssatou Tounkara, Millie Turner – Jade Moore (Katie Zelem, 63), Vilde Bøe Risa, Hayley Ladd (k), Adriana Leon, Rachel Williams (Nikita Parris, 72), Martha Thomas

Uben.innb.: Safia Middleton-Patel, Jess Simpson, Leah Galton, Luci Staniforth, Ella Toone, Lucia Garcia

• 3-1 – Le Tissier bommer og Durham vinner kampen

90+5: SLUTT – Da skal det avgjøres på straffesparkkonkurranse i Durham.

90+4: 2-2!! Durham scorer på corner i kampens siste spilleminutt. Går mot straffesparkkonkurranse her nå

90+2: Kontringsmulighet for United, men det blir for upresist.

90: Dødball til Durham – Thorisdottir klarerer. Fem minutter er lagt til.

83: Fortsetter å skape halvsjanser Durham. Klarer United å holde unna? syv minutter igjen av ordinær tid.

75: Corner til Durham og det ropes på straffe, ingen reaksjon å hente fra dommeren. Prøver å mobilisere til en sluttspurt nå hjemmelaget.

72: Nikita Parris med et stygt balltap midt på banen, men United slipper heldigvis med skrekken.

65: 1-2!! Vilde Bøe Risa sender United i ledelsen.

53: United fortsetter å styre spillet.

46: Andre omgang er i gang igjen i Durham.

45: PAUSE

45: 1-1!! Durham utligner like før pause og det er Jess Clarke som gjør det for hjemmelaget. Og det er på dødball det skjer. Det er et frispark høyt i banen som løftes inn i boksen, der dukker Clarke opp og får en fot på ballen og vi er like langt igjen.

29: Fortsetter å styre kampen United, og så verdt å nevne at hver gang United får dødball blir det farligheter.

26: Fullt fortjent at United leder her.

22: 0-1!! Der sitter den. Det er Moore som er siste United spiller på ballen. Ballen kastes langt og United vinner stussen, som faller ned til Bøe Risa, hun prøver lykken, men sleiver ballen opp i luften. Durham klarer, men klareringen ender rett på foten til Moore som hamrer ballen på volley ned i høyre hjørnet.

12: United med mest ball i innledningen.

5: Bøe Risa veldig nære en genial målgivende, spiller vegg med Williams, som prøver lykken fra 15-16 meter, skuddet går dessverre for de rødkledde like utenfor.

3: Corner til United. Litt klabb og babb, men Durham får klarert.

1: Kampen er i gang på kunstgresset og det meldes om at det er utsolgt på Maiden Castle Sports Park.