– Blir manager for kvinnelaget

Tidligere engelsk landslagskaptein blir manager for Uniteds kvinnelag, melder flere.

Manchester United starter opp igjen kvinnelaget sitt til neste sesong, og er ventet å få en plass på nivå to når WSL (Women’s Super League) neste søndag annonserer sin restrukturering.

Med et profesjonelt kvinnelag trenger en jo også en manager, og gjerne da også en person som kan føre United opp i toppdivisjonen, og det ser ut til at United har gått for en profilert skikkelse innen engelsk kvinnefotball.

BBC (med flere) skriver at Casey Stoney blir Uniteds manager. Det er ventet at dette blir annonsert i forbindelse med nyheten om restruktureringen.

Stoney, som på bildet øverst i saken viser frem beviset på MBE-æresutnevnelsen hun fikk i 2015, er Phil Nevilles assistent på kvinnelandslaget. Phils tvillingsøster, netball-landslagssjef Tracey Neville, skrev følgende på Twitter om saken:

Stoney har vært kaptein for det engelske landslaget (pluss for det britiske landslaget under OL 2012), og spilte sist for – la oss hviske dette – Liverpool. Hun har også tidligere spilt for Arsenal (to ganger), Charlton, Chelsea og Lincoln.

Forsvarsspilleren fikk 130 landskamper, og scoret seks mål på de kampene.