– En helt utrolig prestasjon

MANCHESTER: Michael Carrick og Jesse Lingard mener Marcus Rashford sin debut grenser til det ubegripelige.

Marcus Rashford har spilt U18-fotball denne sesongen, han har spilt for U-19-laget, og hadde egentlig ikke engang rukket å etablere seg skikkelig på U21-laget før Louis van Gaal måtte kaste ham inn fra start mot Midtjylland.

– Fikk meg til å tenke på min egen debut

Torsdag kveld ble han den store helten da han scoret både 2-1 og 3-1. Etter kampen ville alle journalistene ha en bit av den unge spissen, men han ble høflig geleidet forbi det ventende pressekorpset av Uniteds mediateam som vil beskytte ungutten.

Men lagkameratene snakket villig om den 18 år gamle spissen som debuterte med to scoringer, akkurat som James Wilson gjorde i 2014.

Rashford var bare halvannet år gammel da Michael Carrick fikk sin debut i Premier League i 1999. Carrick smiler bredt når han blir spurt om Rashfords debut. 

Rashford
EN DRØM: Marcus Rashford debuterte med to scoringer for United.

– Det får meg til å tenke på min egen førstelagsdebut med West Ham. Det er et fantastisk minne, men det er en kamp som de færreste vil huske bortsett fra meg. Men for en lokal gutt som Marcus å debutere for Manchester United med to scoringer er rett og slett fantastisk. Det er virkelig stort, sa Carrick i Mixed Zone etter kampen.

Michael Carrick måtte i siste liten trekkes ned som midtstopper i enda en ny forsvarsfirer, men med unntak av Pione Sistos ledermål for Midtjylland klarte United-forsvaret seg godt. Carrick skrøt også av backen Joe Riley som fikk sin debut fra start mot Midtjylland.

– Rakk neppe å bli nervøs

Jesse Lingard hadde få problemer med å være enig med Michael Carrick etter å ha sett Rashford dunke inn to mål i debuten. Lingard ser ikke bort fra at den kan ha vært en fordel at han aldri rakk å bli skikkelig nervøs, ettersom Anthony Martial skadet seg under oppvarmingen til kampen og Rashford måtte gjøre seg klar på rekordtid.

– Det kan naturligvis ha vært en fordel men Marcus er ganske rolig uansett. Det er fantastisk for en ung gutt fra Manchester å kunne debutere på denne måten, smiler Lingard.