– Blir gjerne i mange år

José Mourinho om ligaen, fansen og fremtiden.

Tidligere har vi nevnt at José Mourinho har hatt besøk av den portugisiske journalisten Nuno Luz på Carrington.

Her viste Mourinho frem United til det portugisiske publikummet, og kunne blant annet fortelle om endringene han har gjort på treningsfeltet.

Se video her.

Det faktum at Sir Alex Ferugson nesten virker sjenert var også et tema.

Mer om det kan du lese her.

Nå har Daily Mail oversatt mer av det detaljerte intervjuet, og her har vi noen utdrag.

Premier League:

– Jeg tror klubben (United) ble så vant til suksess at de ikke la merke til at de andre klubbene vokste, selv i de siste sesongene til Sir Alex Feruguson. (…) United ble vant til å kjøpe de  beste spillerne til rivaliserende klubber i Premier League, men det går ikke nå. Sakte men sikkert forsvant de store skillene mellom klubbene, spesielt med inntoget til tv-pengene.

Signerte frra en rival: Michael Carrick.

Forskjellsbehandling

– (…) Jeg forstår at på grunn av historien min så blir jeg behandlet annerledes. I år fikk jeg karantene for å sparke en vannflaske, men en annen trener (Arsene Wenger) dytter en dommer og ingenting skjer.

Moderne spillere

– Da jeg var assistent-trener var det én trener som alltid ba meg sjekke om noen av spillerne satt på telefonen på spillerbussen. De gjorde jo det, men jeg sa alltid at ingen gjorde det. Jeg forsto at det ikke var noen vei tilbake med disse telefonene. (…) Dette er ting du ikke kan jobbe mot. Selv har jeg fått Instagram, fordi de mente det ville være lurt.

Telefonen hadde kommet for å bli.

Trenerteamet

– Det var viktig at jeg hadde med mitt team, folk som kjenner meg godt. (…) Hvis jeg for eksempel må i et møte, så vet jeg at Rui Faria har erfaringen og evnen til å overta for meg uten problemer. (…) Trenerteamet bor alle i samme bygning, bare noen minutter fra hotellet jeg bor på.

Fansen

– Sangen fansen synger til meg er i kontrast til hva fans har gjort tidligere, da har det handlet om «the special one» eller «portugiseren», men her handler det om at de er lykkelige med måten jeg leder klubben på.

Englands beste bortefans: Manchester United.

(Something tells me I’m into something good…)

Mourinho kan også fortelle at han minst ser for seg å være i klubben i tre år, for det er så lang tid det vil ta å United tilbake der vi skal være.

Han utelukker heller ikke å bli værende utover den perioden, og helst bringe suksess til klubben i mange, mange år til.