Scoret to da United vant på Merseyside

U18-laget slo Everton.

Det ble en målrik kamp da Uniteds U18-lag besøkte Everton.

Ayodeji Sotona (x2) og Anthony Elanga scoret målene for United i 3-2-seieren på Finch Farm.

Everton er et godt lag, og ligger på tredjeplass på U18-tabellen, men United har nå vunnet sju av de siste åtte kampene (alle turneringer). I ligaen sendte denne seieren United opp på den øvre halvdelen av tabellen.

United tok ledelsen

United stilte med et sterkt mannskap. FA Youth Cup-semifinalen mot Chelsea nærmer seg, og dette laget hadde mange av spillerne som er ventet å spille der – som for eksempel kaptein Teden Mengi, som vanligvis spiller mest for U23-laget.

Everton fikk den første store sjansen i kampens sjette minutt, men Everton-toppscorer Cannon (bra navn for en angrepsspiller!) klarte ikke å sette avslutningen verken i eller på mål.

Det klarte derimot Ayodeji Sotona, da han ga United ledelsen i kampens 29. minutt.

Hannibal Mejbri tok et frispark raskt ut til Lukasz Bejger (som var god), og Bejgers treffsikre innlegg ble ekspedert i nettet av Sotona – tilsynelatende med brystet.

GA UNITED LEDELSEN: Ayodeji Sotona.

Offside på egen «pasning»

Det ble flere og flere røffe dueller mot slutten av førsteomgangen, og spesielt Shoretire, Sotona og Mejbri fikk merke litt av Everton-frustrasjonen.

Mejbri var frustrert selv også, etter å ha gått glipp av en stor sjanse på grunn av en (over)ivrig assistentdommer. Han blokkerte en Everton-pasning på en måte som førte til at det nesten ble en stikkpasning til en offsideplassert Sotona – men nettopp på grunn av offsiden holdt Sotona seg unna ballen, og Mejbri plukket den opp selv. Han var på vei alene gjennom mot Evertons mål, men assistentdommeren hadde vinket offside.

Venstreback Reece Devine måtte ut med en smell like før pause – vi får krysse fingrene for at han er raskt tilbake. Det stod 1-0 til United til pause.

Everton utligner – men Elanga sender United tilbake i ledelsen

Det gikk ikke mange minutter av andreomgangen – rundt fem – før hjemmelaget utlignet.

Everton klarte å spille seg gjennom United-forsvaret, og Tyler Onyango satte ballen i mål, og dermed var lagene like langt.

Det varte ikke lenge. Everton var nære ved å score igjen kort tid etter eget mål, men i stedet var det United som tok ledelsen, etter en briljant enkeltmannsprestasjon av Anthony Elanga. Svensken passerte en mann før han satte ballen i mål fra en litt skrå vinkel.

SENDTE UNITED TILBAKE I LEDELSEN: Anthony Elanga.

Målene fortsetter å renne inn

Noen minutter senere skaffet Sotona straffespark for United da han ble lagt i bakken av Everton-keeperen.

Sotona satte straffesparket i mål selv, og United ledet 3-1, etter to mål av United-spissen.

Everton-toppscorer Thomas Cannon reduserte for Everton, og det ble litt spennende på slutten, men United klarte å holde unna.

Everton 2–3 (0-1) Manchester United

U18 Premier League
Finch Farm

Mål: 0-1 Ayodeji Sotona (29.), 1-1 Tyler Onyango (50.), 1-2 Anthony Elanga (59.), 1-3 Sotona (str. 66.), 2-3 Thomas Cannon (69.).

Manchester United: Ondrej Mastny – Lukasz Bejger, Teden Mengi, Björn Hardley, Reece Devine (Will Fish, 45.)– Martin Svidersky, Mark Helm – Shola Shoretire, Hannibal Mejbri (Charlie McCann, 79.), Anthony Elanga (Charlie Wellens, 70.) – Ayodeji Sotona.
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Omari Forson.