marcpussertogetsskinner

Måtte nøye seg med andreplass etter tap mot Bayern

United tapte finalen mot Bayern München i AMOS Women’s French Cup i Toulouse.

Etter Manchester Uniteds semifinaletriumf mot PSG, som kom etter et Katie Zelem-mål etter flott United-spill, så hadde vi jo et lite håp om å vinne finalen mot Bayern München også, men slik gikk det ikke.

I stedet ble det en påminnelse om at Marc Skinners lag fortsatt har en vei igjen å gå.

Bayern ble for sterke i finalen, og vant til slutt 3-0.

Av mer positive nyheter, så kom fredag nyheten om at Millie Turner er tilbake i full trening neste uke.

Like før pause kom baklengsmålet

United gjorde tre endringer på startelleveren fra semifinalen mot PSG. Jade Moore kom inn for Vilde Bøe Risa, Nikita Parris kom inn for Lucy Staniforth, mens Lucía García erstattet Leah Galton.

Det var en ikke altfor sjanserik (eller målrik) førsteomgang, hvor det egentlig i banespillet var ganske jevnt selv om Bayern skapte alle de største sjansene.

Dessverre var de også det eneste laget som fikk ballen i mål. Klara Bühl scoret målet noen minutter før pause, og United-keeper Sophie Baggaley må ta på seg store deler av skylda siden hun burde stoppet det skuddet.

Dermed stod det 1-0 til pause.

Chelsea Women v Manchester United Women: The FA Women's Continental Tyres League Cup - Semi Final
HADDE INGEN GOD DAG PÅ JOBBEN: Reservekeeper Sophie Baggaley, som var god mot PSG i semifinalen.

2-0 og 3-0

En kunne jo håpe på at United kunne snu kampen i andreomgangen – det er jo ikke helt ukjent i kamper mellom Manchester United og Bayern München, men det ble heller Bayern som økte ledelsen denne gangen.

2-0 kom bare noen minutter ut i andreomgangen, da Lina Magull headet ballen i mål via stolpen og en uheldig Baggaley etter et innlegg fra høyre.

Så kom også 3-0 etter at Blundell tapte sin duell i feltet på et hjørnespark, og ballen landet hos Saki Kumagai på bakerste stolpe som satte ballen i mål.

Flere mål ble det ikke og dermed vant Bayern München treningskampurneringen i Toulouse.

United byttet ut sju av ti utespillere i løpet av kampen, og EM-helten Ella Toone var blant spillerne som kom inn.

Bayern München 3–0 (1-0) Manchester United

AMOS Women’s French Cup
Stade Ernest-Wallon, Toulouse

Mål: 1-0 Klara Bühl (43.), 2-0 Lina Magull (49.), 3-0 Saki Kumagai (65.).

Manchester United: Sophie Baggaley – Ona Batlle (Kirsty Hanson, 79.), Maya Le Tissier, Maria Thorisdottir (Hayley Ladd, 79.), Hannah Blundell – Katie Zelem (C), Jade Moore (Vilde Bøe Risa, 80.), Jackie Groenen (Ella Toone, 64.) – Nikita Parris (Lucy Staniforth, 46.), Adriana Leon (Martha Thomas, 64.), Lucía García (Leah Galton, 46.).
Innbyttere: Safia Middleton-Patel, Grace Clinton, Rachel Williams, Chloe Williams, Niamh Murphy, Jessica Simpson, Keira Barry.

1: Finalen er i gang i Toulouse!

2: Tidligere i kveld ble det 1-1 i kampen mellom semifinaletaperne PSG og Barcelona, før sistnevnte lag vant straffekonkurransen.

6: Ganske rolig start på kampen her.

12: Bayern med pasning mot bakrom som kunne blitt veldig farlig, men Maya Le Tissier får taklet den inn til Baggaley. Viktig inngripen! En Bayern-spiller ville kunne fått en stor sjanse der ellers.

14: To hjørnespark på få minutter for United, men Bayern har ikke hatt noen problemer med å forsvare noen av dem.

20: Litt mangelfull liveoppdatering nå siden United bestemte seg for å bekrefte Casemiro mens både kvinnelaget og U21-gutta er i aksjon! Fortsatt 0-0, i alle fall.

35: Dobbeltsjanse for Bayern. Først redder Sophie Baggaley med beina, og så plukker Bayern-spilleren opp ballen igjen og får gått rundt henne, men skuddet stoppes av Maria Thorisdottir, som får sendt ballen ut til hjørnespark. Mens vi ble forstyrret av Casemiro-overgangen hadde forresten Baggaley enda en god redning.

36: United får kontroll over det påfølgende hjørnesparket, og ender opp med frispark. Parris ligger nede etter å ha fått seg en smell i den situasjonen.

43: MÅL. Bayern tar ledelsen. Batlle (som har vært god) får ikke forhindret Klara Bühl i å skyte, og hun skyter via Baggaley og i mål. Baggaley har vært god i denne turneringen, men den der må nok reservekeeperen ta på sin kappe.

PAUSE. Skuffende avslutning på omgangen for Uniteds del.

46: Andreomgangen er i gang.

46: DOBBELTBYTTE I PAUSEN: Leah Galton og Lucy Staniforth har kommet inn, og ut har Nikita Parris og Lucía García gått.

49: MÅL. Bayern dobler ledelsen. Innlegg fra høyre, og Lina Magull header ballen i mål. Ballen var vel innom stolpen og Baggaley på vei inn ved nærmeste stolpe. Er vel ikke utenkelig at Mary Earps ville tatt den.

53: Kjempemulighet for Leah Galton! Jackie Groenen legger ballen livsfarlig inn fremfor mål, men Galton får rett og slett et elendig treff på ballen der.

56: Blundell får et skudd blokkert. United prøver å komme inn i kampen igjen.

57: Litt kaos i United-boksen etter et lavt innlegg, men Katie Zelem beholder roen og header ballen inn til Baggaley.

64: DOBBELTBYTTE: Martha Thomas erstatter Adriana Leon, mens EM-finalehelten Ella Toone kommer inn for Jackie Groenen!

65: MÅL. 3-0 til Bayern. United forsvarer ikke et hjørnespark godt nok. Blundell taper duellen, og på bakerste stolpe dukker Saki Kumagai opp.

67: Ella Toone med et skudd utenfor. Vi kan godt forstå at hun skyter – hun har scoret mot tyskere før.

70: Forsøk på å sende gjennom Lucy Staniforth i bakrom, men keeper er våkent ute for å stoppe det fra å bli farlig.

78: Farlig Bayern-innlegg, men denne gangen får Batlle avverget det på bakerste stolpe ved å heade ballen ut til hjørnespark (som ikke ble farlig).

79/80: BYTTER: Kirsty Hanson, Hayley Ladd og Vilde Bøe Risa inn for Ona Batlle, Maria Thorisdottir og Jade Moore. Galton går ned som back, og Blundell skifter fra venstreback til høyreback.

90+1: Det er lagt til to minutter. Skuddforsøk over fra Ella Toone etter en kort corner.