Manchester United v Brighton & Hove Albion: Premier League 2

Elanga ble matchvinner – utvist sammen med to andre på overtid

En kan trygt si at denne kampen startet bedre enn den sluttet for Anthony Elanga.

Svensken scoret tidlig i kampen, men like før slutt ble han utvist sammen med Björn Hardley og en Everton-spiller.

United avsluttet med ni spillere på banen, men Elangas mål ble uansett det eneste i denne kampen.

Dermed vant Neil Woods mannskap for tredje kamp på rad (to i U23-ligaen).

Drømmestart for United

Dillon Hoogewerf imponerte stort da United vant mot Bradfords seniorlag (om enn ikke førsteelleveren) i EFL Trophy i midtuka.

Nederlenderen fikk muligheten fra start her, og noe av det første han gjorde var å spille en fin ball gjennom til Shola Shoretire, som vendte unna en Everton-forsvarsspiller så lett som bare det før han slo inn til Anthony Elanga, som satte ballen i mål.

Elanga spilte venstreback mot West Ham for A-laget i midtuka, mens her spilte han spiss, og det tok bare litt over 120 sekunder før han hadde satt ballen i mål.

Resten av omgangen var jevnspilt, men de største sjansene til United, men samtidig var det heller ikke helt unaturlig at 1-0 også var resultatet da lagene gikk til pause.

Teden Mengi gikk ut i pausen etter å ha pådratt seg en smell.

Uniteds mål:

Elanga-frispark og Hugill i bakrom

Anthony Elanga var den farligste spilleren i starten av andreomgangen også, men forsøket hans denne gangen kom litt senere, og med litt dårligere utfall.

Hans frisparkforsøk hadde en fin retning, men Everton-keeeper Barrett slengte seg og klarte å stoppe skuddet.

På motsatt side var Kovar fint med ved de anledningene Everton angrep, og da han ikke kunne klart å stoppe et skudd fra Evertons Price i det 65. minutt, så gikk Everton-spillerens skuddforsøk like utenfor.

Joe Hugill, som kom inn sammen med Noam Emeran, skapte mye for United mot slutten med svært gode løp i bakrom, men det ble ikke flere mål. Det ble derimot mer dramatikk.

Tre røde kort

Etter omtrent 90 minutters spill, så ble det plutselig en stor slåsskamp på banen.

Anthony Elanga dyttet litt (unødvendig) på Evertons Charlie Whitaker, og Whitaker responderte ved å kaste ballen på Elanga, og plutselig var mesteparten av spillerne på banen innblandet i en stor krangel med svært høy temperatur (noe som sikkert gjorde godt i Southport-vinden).

De to kamphanene som startet det ble begge utvist, og det ble også United-stopper Björn Hardley.

United måtte dermed avslutte med ni mann, men klarte å redde seieren likevel.

U23: Everton 0–1 (0-1) Manchester United

Haig Avenue, Southport
Premier League 2

G Wellens
R Whittaker (Everton, 90+2), Hardley (90+2), Elanga (90+3)

Mål: 0-1 Anthony Elanga (3.)

Manchester United: Matej Kovar – Charlie Wellens, Teden Mengi (Paul McShane, 46.)), Björn Hardley, Álvaro Fernández – Charlie Savage, Martin Svidersky – Dillon Hoogewerf (Noam Emeran, 69.), Shola Shoretire, Zidane Iqbal (Joe Hugill, 69.) – Anthony Elanga.
Ubenyttede innbyttere: Dermot Mee, Kobbie Mainoo.

Underveis i kampen kommer vi med liveoppdateringer om det aller viktigste – scoringer, røde kort, bytter og de største sjansene.

1: Kampen er i gang på Haig Avenue i Southport. Et trivelig sted å se fotball – undertegnede har sett Uniteds kvinnelag vinne 3-0 mot Everton der. La oss håpe på et lignende resultat i kveld!

3: MÅL! Anthony Elanga. Like etter at to minutter var spilt. Dillon Hoogewerf (som var god i midtuka) spiller gjennom Shoretire, som vender unna en Everton-forsvarer og slår lavt inn til Elanga som får plassert ballen i mål bak Everton-keeperen. God start!

13: Ganske jevnt etter målet. Begge lag halvfarlig frempå. Vinden preger ellers kampen i Southport.

26: For en gangs skyld får United kontringsrom, og United kontrer godt… helt til noe går galt mellom Charlie Savage og Álvaro Fernández.

27: God sjanse for Everton. Godt skudd av Butterfield, men Kovar kaster seg og redder.

34: Det er ikke lett å stoppe Anthony Elanga. En Everton-forsvarer prøvde å takle ham nå, og endte bare opp med å sparke svensken i ankelen.

42: God sjanse for Shoretire! Bra forarbeid av Álvaro Fernández og Anthony Elanga, men Shoretires skudd går via en Everton-spiller og ut.

45: Shoretire snytt for et frispark i meget god posisjon. Blir åpenbart tatt, og dommeren gir ikke fordel en gang. Merkelige greier. Mengi ligger nede etter å ha fått en smell på samme kontring. Stopperen løp fremover med store klyv, men feilet med pasningen, og fikk sg så en smell da han vant tilbake ballen på dristig vis.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Teden Mengi kunne ikke fortsette, dessverre, og Paul McShane spiller andreomgangen sammen med Björn Hardley i midtforsvaret.

52: United får frispark, og Elanga skyter mot hjørnet, men keeper slenger seg og klarer å ta den. Brukbart forsøk!

56: Elanga blir utsatt for en takling som var mer et overfall enn et forsøk på å ta ballen. Frispark og gult kort.

65: Price med en god sjanse for Everton, men skuddforsøket hans går utenfor.

69: DOBBELTBYTTE: Noam Emeran og Joe Hugill inn for Dillon Hoogewerf og Zidane Iqbal.

73: Innbytter Emeran mister ballen på vei ut fra egen boks mot cornerflagget, og Everton-spilleren som overtar ballen skyter et overraskende skudd fra skrå vinkel! Treffer heldigvis ikke mål.

77: Hugill spilles gjennom av Álvaro Fernández, men pasningen innover i boksen mot Emeran er rett og slett altfor svak. Ikke bare Emeran som er frustrert over den – Hugill ser oppgitt ut selv også.

78: Elanga med knallhardt innlegg etter å ha driblet av en mann. Innlegget treffer en Everton-forsvarer, og de får etter hvert klarert.

82: Hardley nettopp med dagens beste takling. Vant til og med innkastet.

83: Sjanse for Hugill, men vinkelen blir ikke optimal, og skuddet går rett på keeper.

87: Hugill har vært veldig god etter at han kom inn (bortsett fra den ene pasningen). Får slått inn til Emeran denne gangen, men Everton får blokkert skuddforsøket til franskmannen.

88: Shoretire blir utsatt for en grisetakling i egen boks. Får tilsynelatende ikke frispark (utspill fra egen boks, så helt irrelevant, bare rart). Kommer seg heldigvis opp etter å ha vært nede litt.

90+1: Slåsskamp i Southport! Dommeren har mistet kontrollen på kampen. Elanga dytter litt på en Everton-spiller, og så blir ballen kastet på Elanga, og plutselig er nesten alle spillerne involvert i slåsskampen. Elanga er sint, og Noam Emeran ser rasende ut også for det som skjedde. Foreløpig ingen kort.

90+3: Det har blitt vist flere røde kort her… til Whitaker (Everton-spilleren som var involvert) og Björn Hardley ser det ut til. Og nå blir det meldt at Elanga også er utvist.

90+6: Det er spilt seks minutter av overtid nå (som var det som ble lagt til), men det blir nok noen minutter til her.