Blackett forlenget

Har skrevet under på en avtale som gjelder frem til juni 2017, med opsjon på ytterligere ett år.

20-åringen er dermed den andre av Uniteds unge spillere som denne måneden har bundet seg til videre spill på Old Trafford. Paddy McNair skrev som kjent under på en tilsvarende kontraktslengde for vel to uker siden.

Blackett, som har kommet opp gjennom klubbens akademisystem, fikk sin førstelagsdebut i ligaåpningen mot Swansea i august. Siden har det blitt ytterligere ni kamper på den atletiske forsvarsspilleren, som tidligere i denne uken opplevde å bli utvist i aksjon for U21-laget. Det var for øvrig Blacketts andre marsjordre for sesongen, etter at han knappe ti minutter før slutt i det ulykksalige bortemøtet med Leicester i september, pådro seg sitt andre gule kort.

Det har en stund rådet en viss tvil om hvorvidt klubben ville ønske å beholde Blackett  utover den opprinnelige kontraktstiden. Nå er altså den tvilen ryddet av veien.

I forbindelse med den nye avtalen sier Blacketts sjef, Louis van Gaal, følgende til ManUtd.com:

– Jeg er henrykt over at Tyler har skrevet under på en ny kontrakt. Han er enda en av de unge spillerne som har kommet opp gjennom akademisystemet og slått seg inn i førstelagstroppen denne sesongen. Tyler har stort potensial, og med hensyn til hans videreutvikling mot å bli en stor forsvarsspiller, tror jeg at han befinner seg i riktig klubb.

Blacketts kommentar:
– Jeg er veldig fornøyd med den nye kontrakten. Jeg har vært United-fan gjennom hele mitt liv og har vært her siden jeg var åtte år gammel. Ved å komme opp gjennom akademiet og få min debut for førstelaget denne sesongen, har jeg fått oppfylt en drøm. Ved hjelp av manageren, trenerne og lagkameratene mine, ønsker jeg bare å fortsette fremgangen.

P.S.: Helt uoffisielt, men Mail Online hevder at Blackett, med den nye kontrakten, får en lønnsøkning fra £2.000 i uken til £20.000.

Vi sier: Gratulerer!