Skjerfkasteren på plass i Gdansk – lover å holde på halsplagget under finalen

Onsdag er det klart for sesongens siste og viktigste kamp, når United og Villarreal barker sammen i Europa League-finalen. Avspark i Gdansk er ikke før 21.00 skandinavisk tid, men lenge før kamp kommer det bilder av United-fans i feststemning på Polen-tur.

2 000 United-supportere har inngangsbilletter til stadion.

I denne saken lader vi opp til kamp med bilder og videoer fra finalearenaen og alt annet smått og stort som skjer i forbindelse med kampen.

Oppladningen – minutt for minutt:

20.54: TV-bildene viser at The White Stripes’ Seven Nation Army spilles for full guffe i Gdansk. MEN-journalist Samuel Luckhurst melder at United synger med – til sin egen Robin van Persie-versjon.

20:47: Harry Maguire tar ikke del i oppvarmingen i Gdansk.

20.45: Det nærmer seg kamp og United-spillerne er i gang med sine siste forberedelser, mens Sir Alex Ferguson bivåner.

20.20: Shaun Logan fikk seg en støkk da han ble kastet ut av Old Trafford og truet med tre års utestengelse forrige uke. United-supporteren kastet et «green and gold»-skjerf mot Luke Shaw inne på banen.

Logan fryktet også for Gdansk-turen han allerede hadde punget ut for, men ting skulle senere vise seg å gå i orden for skjerfkasteren, etter at Shaw selv lovet å ordne opp i saken.

The Independent har møtt Logan i den polske havnebyen, der han er på plass for å støtte sitt United. Han roser Luke Shaw og hevder at dersom Shaw ikke hadde involvert seg, hadde han ikke sittet i Polen tirsdag.

Nå lover han å holde seg i skinnet under Europa League-finalen mellom United og Villarreal.

– Skjerfet forblir rundt halsen min i kveld. Jeg håper bare guttene får gjort jobben. Hent det sølvtøyet hjem, sier Logan.

– Det kommer til å bli massivt. Jeg elsker Ole. Jeg tror et trofé vil være det han fortjener.

20.03: Startelleveren betyr etter alt å dømme at Paul Pogba går ned som en av to sittende midtbanespillere, ved siden av Scott McTominay. Balanserende Fred er plassert på benken, noe som kan skyldes en smell han pådro seg mot Fulham.

Ble du mer eller mindre nervøs av laguttaket? Uansett kan du lese denne saken for å roe deg ned inn mot kampstart.

19.58: Uniteds ellever denne kvelden er altså som følger: David de Gea; Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Luke Shaw; Scott McTominay, Paul Pogba; Mason Greenwood, Bruno Fernandes, Marcus Rashford; Edinson Cavani.

Bruno Fernandes er kaptein i Harry Maguires fravær. Midtstopperen får plass på benken.

19.39: Lagoppstillingene nærmer seg. Laget får du i denne saken.

19.38: Nå er også Wayne Rooney med sønn på plass på tribunen.

19.28: Halvannen time før kamp har de første United-supporterne ankommet stadion i Gdansk. Det har også trofeet lagene kjemper om i kveld.

19.20: Det nærmer seg kamp og flere kjente United-supportere har delt sine tanker med oss før finalen:

19.08: Rio Ferdinand er på plass i studio for å dekke kampen, og er godt kledd for anledningen.

18.55: Det er ingen tvil hvem Ligue 1-laget Monaco heier på i kveld. Kveldens kamper nemlig viktig også for monegaskerne. Dersom Villarreal vinner tar de Champions League-plassen fra Monaco, som dermed gå gjennom en kvalifisering først. Vinner United derimot, er Niko Kovac’ mannskap sikret plass i neste sesongs mesterliga.

– Vi liker gult. Men vi skal ikke skjule fra dere at vi liker rødt bedre. Spesielt i kveld, skriver klubben på sin Twitter-profil.

18.45: Antonio Valencia ønsker gamleklubben lykke til før kveldens finale:

17.15: Sir Alex Ferguson er som kjent med United-spillerne på tur til Gdansk. Nemanja Matic har lagt ut et bilde der han, Edinson Cavani, Bruno Fernandes og Juan Mata tilsynelatende får den siste pep-talken av den legendariske managerskikkelsen.

«Vi er klare for å gi alt i kveld. Takk til Sir Alex for hans råd og støtte», skriver det serbiske midtbaneankeret.

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Nemanja Matic (@nemanjamatic)

 

15.30: Her kan du se bilder fra supporterfesten i Polen:

15.00: United-supporterne er endelig tilbake på bortekamp i Europa og feiringen er allerede i gang:

13.00: Også Villarreal-fansen har tatt turen til Gdansk:

10.00: God stemning blant United-supportere på tur til Polen:

09.00: Wayne Rooney spilte sin siste United-kamp forrige gang klubben vant Europa League. Nå er han på vei for å se gamle lagkamerater kjempe om et nytt trofé.

denne