Publisert

Fire av våre utlånte har vært i aksjon denne midtuka – to på tirsdag og to på onsdag.

Sporting 0-2 Marseille

To røde kort til hjemmelaget preget Marseilles seier i Lisboa.

Det første røde kortet kom før 20 minutter var spilt, og ga også Marseille et straffespark som de scoret på. Ex-red Alexis Sánchez scoret Marseilles andre etter en halvtime.

Eric Bailly startet kampen for Marseille, og spilte frem til han ble byttet ut i det 64. minutt (noen minutter etter Sportings andre røde kort). Han skal ha levert en solid kamp i Marseille-forsvaret, selv om det naturligvis også ble litt enklere for ham etter Sportings første røde kort.

Marseille ligger nå på andreplass i gruppa, og har med det en brukbar mulighet til å gå videre selv om de har tøffe kamper igjen (Eintracht Frankfurt borte og Tottenham hjemme).

bailly070922
VANT: Eric Bailly og Marseille.

Bristol City 2-1 Preston North End

Nigel Pearsons Bristol City vant 2-1 mot Preston North End onsdag kveld.

Álvaro Fernández spilte som vanlig fra start for Preston – han har blitt et fast innslag på laget etter å ha levert gode prestasjoner for klubben, og selv om det ikke ble målpoeng denne gangen, så skal han ifølge lokalavisa ha vært lagets beste spiller på Ashton Gate.

Lancs.live gir ham nemlig karakteren 7, og omtaler spanjolen som et av få lyspunkt etter en litt nervøs start defensivt.

Dessverre fikk han en smell, og ble byttet ut i det 78. minutt, men forhåpentligvis er det ikke verre enn at han er tilbake mot Stoke i helga – eller mot Huddersfield på tirsdag.

alvaro030922
HAR BLITT EN NØKKELSPILLER I PRESTON: Álvaro Fernández.

Borussia Dortmund 1-1 Sevilla

Det endte 1-1 mellom Borussia Dortmund og Sevilla tirsdag kveld, i en kamp hvor Alex Telles startet på benken.

Han kom innpå i det 71. minutt, og det virker ikke som om han klarte å påvirke kampen i spesielt nevneverdig grad.

Resultatet er ikke godt nok til å gjøre muligheten for avansement i Champions League spesielt realistisk, men en seier hjemme mot FC København i neste Champions League-kamp vil i det minste være nok til å sikre tredjeplassen som sender Telles & co inn i Europa League.

telles111022
MÅ NOK SE LANGT ETTER CHAMPIONS LEAGUE-AVANSEMENT: Alex Telles og Sevilla.

Dundee United 1-0 Hibernian

Omsider fikk Will Fish sin debut i Hibernian-trøya.

Etter å ha vært ubenyttet reserve i mange kamper, så kan det jo være han skvatt litt da han plutselig fikk beskjed av Lee Johnson om at han skulle innpå. Han kom innpå i det 77. minutt, uten at verken det eller andre bytter kunne forhindre Hibs-tap.

Ex-red Dylan Levitt hadde for øvrig den målgivende pasningen til kampens eneste mål.

Hibernian ligger på tredjeplass i den skotske ligaen, sju poeng bak Celtic og fem poeng bak Rangers (som begge har én færre kamp spilt).

fish050222
DEBUTERTE FOR HIBS: Will Fish.

PS. Egentlig ikke en skikkelig A-lagskamp, men vi tar det med likevel: Forsvarsspilleren Jack Kingdon er på et såkalt «work experience loan» til Altrincham i disse dager, og han spilte fra start i Cheshire Senior Cup-kampen borte mot Sandbach United tirsdag kveld. «Alty» vann 4-0. United har sendt en del spillere ut i korte perioder til lag på ulike nivåer på denne måten, vanligvis uten at det blir annonsert. Dermot Mee, som er på et litt mer tradisjonelt lån til Altrincham, satt for øvrig på benken i denne kampen.