Best da Blades gikk til topps

DE UTLÅNTE: Opprykksjakten fortsetter for Henderson, mens Tuanzebes Villa tapte første kamp etter at Bruce fikk sparken.

Det ble en vellykket lørdag for Manchester United, selv om det ikke akkurat så slik ut.

Noen av våre utlånte har hatt bra dager også, mens andre nok ikke var like fornøyde.

Millwall 2-1 Aston Villa

Det blir spennende å se hvilke utslag Steve Bruce-sparkingen vil få for Axel Tuanzebe fremover – både når det gjelder hvor mye spilletid han vil få, og i hvilken posisjon.

Slik sett var på en måte denne kampen mindre interessant, både fordi det var en midlertidig manager og på grunn av at skader og suspensjon nærmest tvang Kevin MacDonald til å bruke Tuanzebe sentralt uansett.

Der spilte han hele kampen i en skuffende kamp for Villa. Birmingham Mail gir Tuanzebe karakteren 5.5, og kaller det en tøff kveld, og nevner at utligningsmålet gikk via Tuanzebe og inn. Likevel var det best i Villas forsvarsrekke – igjen.

Sheffield United 1-0 Hull

Dean Henderson og Sheffield United jager opprykk, og lørdag kom Hull på besøk til Bramall Lane.

Blades stilte uforandret, og dermed altså med Henderson i startelleveren nok en gang – ikke at vi noen gang var i tvil om akkurat det.

Han har nemlig blitt veldig viktig i klubben, og ble det igjen her. Det ble ingen stor fotballkamp, og det måtte et straffespark til for å avgjøre, og Hendo ble viktig på den andre halvdelen av banen.

Sheffield Star gir ham karakteren (best av alle), og skriver at det er et tegn på at det er en god keeper når han kan varte opp med nøkkelredninger etter lang tids inaktivitet – og gode redninger mot Markus Henriksen (x2) og Nouha Dicko trekkes frem som eksempler på dette.

Middlesbrough-tap og Leeds-uavgjort gjør at Sheffield United med dette går inn i landslagspausen på en førsteplass – et opprykk til Premier League hadde virkelig gjort seg for Henderson, for da kunne han kanskje tatt nok en sesong på lån der? Det er uansett selvsagt lenge igjen.

Luton Town 3-2 Scunthorpe United

Det ble tap for Stuart McCalls menn, men Cameron Borthwick-Jackson fikk i alle fall spille hele kampen på herlige Kenilworth Road i Luton.

Borthwick-Jackson har i lokalavisa fått karakteren 6, noe som er best i forsvarsrekka – da får det heller bare være at han ikke klarte å følge opp de to svært overraskende målene sist.

Han havnet kanskje ikke i målprotokollen, men han fikk i det minste sikret seg et gult kort.

Macclesfield 0-1 Notts County

Macclesfield har vært veldig nære seier noen ganger, men det har ikke skjedd ennå. Det gikk heller ikke denne helga, etter et 0-1-tap hjemme på Moss Rose mot Harry Kewells Notts County.

At Macclesfield står uten seier etter 12 ligakamper kan ikke akkurat sies å være Kieran O’Haras feil, men akkurat her må han på seg deler av skylda – han laget nemlig straffesparket som Notts Countys Jon Stead avgjorde med.

Han fikk også et gult kort i den situasjonen.

Vitória 3-0 Moreirense

Joel Castro Pereira spilte nok en gang fra start for Vitória i hjemmekampen mot Moreirense.

Utrolig nok scoret Pereira hat-trick – problemet med det er at Setúbal-klubben har flere med det navnet, og at det dessverre ikke var United-keeperen som scoret alle kampens mål!

Vår Pereira holdt uansett nullen mot et Moreirense-lag som måtte avslutte kampen med ni spillere siden de på overtid fikk sitt andre røde kort.

BEDRE TIL Å HINDRE MÅL ENN TIL Å SCORE MÅL: Joel Castro Pereira.

Rangers 3-1 Heart of Midlothian

Hearts topper fortsatt tabellen i Skottland – men det varer nok ikke særlig lenge.

Det ble ingen god dag for Craig Leveins mannskap. Rangers ledet 3-0 til pause, og tidlig i andreomgangen fikk Michael Smith rødt kort – da så det ut til å kunne bli stygt, men det endte heller 3-1.

Demetri Mitchell spilte de første 79 minuttene av oppgjøret, og heller ikke han er nok veldig fornøyd med hvordan dette gikk, siden han ga bort ballen i forkant av Rangers’ andre mål. Han pådro seg også et gult kort.

Andre:

  • Det kunne blitt en United-duell mellom James Wilson og Matty Willock, men ingen av de to var i troppene da Aberdeen møtte St. Mirren på Pittodrie. Wilson var skadet, og vi går vel egentlig ut fra at Willock ikke var spilleklar heller siden han vanligvis ville vært et selvsagt valg i troppen.
  • Timothy Fosu-Mensah har en skulder ute av ledd, og var dermed ikke med mot Arsenal Det skal være snakk om noen uker ute, siden Fulham prøver å finne en løsning uten operasjon.