Ber fansen fokusere på å støtte laget

Ole Gunnar Solskjær ser frem til å få fansen tilbake på Old Trafford tirsdag kveld. Spillerne vil respondere positivt på at fansen er tilbake, sier Solskjær. Samtidig ber han fansen ha fokus på å støtte laget.

Sportslig sett er tirsdagens kamp mot Fulham ikke den viktigste, men med 10 000 tilskuere tilbake på Old Trafford, legger ikke Solskjær skjul på at han gleder seg til oppgjøret mot Fulham.

– Viktig at vi står sammen

Etter to runder med demonstrasjoner mot eierne i det siste, ønsker Solskjær nå at fansen fokuserer på å støtte laget.

– Vi har ventet lenge på å ønske fansen velkommen tilbake. Det er aldri kjekt å se en klubb som ikke står sammen, men vi håper tirsdagen blir en dag for positivitet der vi står sammen, og at vi som lag leverer en god kamp. Det er min jobb å sørge for at vi gjør det. Det er viktig at vi står sammen igjen, sier Solskjær. 

ENDELIG TILBKE: Slik så det ut da Scott McTominay scoret det foreløpig siste målet med fans på Old Trafford. Det var mot byrivalen City i mars i fjor. Mot Fulham vil 10 000 tilskuere væe på plass.

– Manchester United-fansen er den beste. De vet hvordan de støtter laget. Jeg forventer ikke at det kommer til å bli bråk, sier Solskjær.

Stemningen i enhver klubb tilsier at det som skjer på banen er viktig. Spillerne vil respondere positivt på å ha fansen tilbake. Spillerne vil forhåpentligvis gi supporterne en grunn til å juble. Sist vi hadde fans på Old Trafford var mot City (i mars 2020, red anm.) og det er den beste stemningen jeg har vært med på å ha her, så håper jeg det vil bli et veldg positivt gjensyn med fansen, sier Solskjær.

Finalelaget kan slippe til mot Fulham

United hadde spillefri i helgen, og etter et intenst kampprogram den siste tiden, bestemte Solskjær seg for å gi spillerne to fridager.

– Forrige uke tappet oss for mye energi og sesongen har vært lang. Derfor fikk spillerne to dager fri, fredag og lørdag. Da de kom tilbake på feltet virket de sprudlende og i veldig godt humør. De ser frem til å spille foran fansen igjen, og  fansen kommer til å gi spillerne et ekstra løft. Nå handler det om å sikre 2. plassen, sier Solskjær.

HVEM VELGER SOLSKJÆR: Både Dean Henderson og David de Gea har fått mange sjanser denne sesongen. De har begge hatt gode ogmindre gode kamper. Solskjær røper ikke hvem han velger til finalen i Gdansk.

To tap på rad på Old Trafford er uvant kost for United, men oppladningene til kampene mot Leicester og Liverpool ble helt spesielle.

– Jeg vil ikke bruke forberedelsene mot Liverpool som en unnskyldning, men kampprogrammet var tøft. Vi har ikke forberedt oss som vanlig. Vi kunne ikke forberedt oss taktisk på samme måte som vanlig, men ingen av spillerne klaget. Fokuset vårt var på hvordan vi kunne maksimere prestasjonene med et vanskelig utgangspunkt, sier han.

Forberedelsene til de to siste ligakampene, og ikke minst Europa League-finalen i Gdansk, er langt mer takknemlige enn det Solskjær hadde å slite med forrige uke.

Ole Gunnar Solskjær virker å ha en klar formening om de fleste posisjonene til finalelaget i Europa League mot Villarreal, men nordmannen understreker at det fremdeles er mulig for utfordrerne å spille seg inn i vurderingene hans.

Manchester United v A.C. Milan - UEFA Europa League Round Of 16 Leg One
AKTUELL FOR FINALEN: Anthony Martial er i full trening igjen og trolig med i troppen til de tre siste kampene denne sesongen, inkludert Europa League-finalen.

Kanskje Fulham-laget blir finalelaget, kanskje ikke. Daniel James og Anthony Martial på vei tilbake. Kanskje kan de starte mot Wolverhampton. Jeg tar alltid ut et lag for å vinne kamper. Jeg trenger spillere som er i form og spillere med selvtillit som vil gi alt. Er det noen tvil i mitt hode om finalen så er dette tidspunktet til å vise at de vil kjempe for laget. Du kan ikke gå til de siste to ligakampene og spare energi, påpeker Solskjær.

Har snakket med Juan om fremtiden

Juan Mata har spilt en langt mindre rolle denne sesongen enn tidligere. Spsnjolens fremtid i United virker uviss og Solskjær innrømmer at situasjonen ikke er avklart ennå.

– Vi har snakket sammen og vi skal snakke sammen igjen snart. Vi tar den avgjørelsen sammen med Juan snart. Det er hardt for ham ikke å spille så mye som han ønsker, vedgår Solskjær.