BEKREFTET: Mkhitaryan har signert!

OPPDATERT MED FLERE MOURINHO-SITATER: Omsider kom bekreftelsen fra United.

Det kommer ikke akkurat som noen bombe, for Dortmund har vært klare på at Henrikh Mkhitaryan reiser til United, og Mourinho hintet på sin pressekonferanse kraftig om at en tredje signering var i boks.

Onsdag ettermiddag bekreftet også United at Mkhitaryan har signert en fireårskontrakt med forlengelsesopsjon for et ekstra år.

Ingen overgangssum er bekreftet, men det har blitt snakket om en overgangssum på £26,3 millioner (blant annet fra Daily Mirror), mens det før bekreftelsen også har blitt spekulert i høyere summer.

Mkhitaryan:

1henrikh
RØD: Henrikh Mkhitaryan.

– Jeg er veldig stolt over å bli en del av Manchester United, denne overgangen er en drøm som blir virkelighet for meg. Jeg er begeistretfor å spille for en klubb med en slik rik historie, og håper å være en del av den lenge. Jeg takker for tilliten klubben og José Mourinho har gitt meg. Til slutt føler jeg at å spille for en så fantastisk klubb ærer min fars minne, og inspirasjonen og drivkraften han ga meg da jeg var ung.

Mourinho:

– Henrikh er en veldig talentfull fotballspiller som har vært i svært produktiv form for både klubben sin og landet sitt. Han er en skikkelig lagspiller med fantastiske ferdigheter, blikk for spiller og også et godt øye for mål. Jeg er strålende fornøyd med at han har valgt å signere for United. Jeg tror han vil ha en effekt på laget veldig raskt siden hans spillestil passer Premier League. Vi ser alle frem til å jobbe med ham.

Fra Mourinhos MUTV-intervju:

– Vel, la meg først av alt si at vi har hentet inn spilleren som ble kåret til den beste i den franske ligaen [Zlatan], og med «Micki» har vi hentet spilleren som ble kåret til den beste spilleren i Bundesliga. Det var ikke av fansen, eller journalistene, men av spillerne, og det er det som betyr mest, synes jeg, når medspillerne er de som velger deg betyr det mye.

– Micki er en fantastisk spiller, og hva jeg mer er noe som er ubestridelig, og det er antall mål han scorer uten å være spiss. Hans antall mål per sesong er virkelig høyt for en som ikke er spiss.

– Antall assist viser også veldig tydelig hans kreativitet, hans blikk for spillet og hans innstilling til kollektivet, og det er noe som jeg tror er veldig viktig for en klubb som oss som prøver å være dominante, og vil helt sikkert møte lag med en veldig defensiv innstilling, og hans aksellerasjonskapasitet [vil hjelpe oss der]. Han har en hastighetsendring med og uten ball som er veldig, veldig viktig for en klubb som vår.