Blind returnerer til Ajax

Daley Blind blir tidenes dyreste Ajax-kjøp når han reiser hjem til Amsterdam.

Etter en uke med troverdige rapporter fra Nederland, bekreftet Manchester United sent mandag kveld at Daley Blind returnerer til Ajax etter fire år på Old Trafford.

Ajax bekrefter i sin pressemelding at Blind signerer en fireårskontrakt, og at den nederlandske hovedstadsklubben betaler omkring 14 millioner pund til United, i tillegg til ytterligere 4 millioner som kan utløses av forskjellige klausuler i fremtiden.

Det gjør Daley Blind til tidenes dyreste Ajax-kjøp og er en marginalt høyere sum enn den United betalte i 2014.

Det markerte nederlenderne på en morsom måte med videoen «Daley’s coming home» – du kjenner melodien?

– Spesiell takk til fansen

Selv takker Blind Manchester United i en lang og varm Twitter-melding.

– Først av alt vil jeg si hvor stolt jeg er over å være en del av United-familien. Å spille for den største klubben i verden har betydd mye for meg. Jeg hadde fire flotte år med fire trofeer! skriver Blind.

– Jeg vil takke alle. Manageren, trenerne, den medisinske avdelingen alle som hjalp meg med å komme til rette i begynnelsen, selvfølgelig lagkameratene mine, og sist, men ikke minst, fansen!

– Jeg vil takke alle for kjærligheten og støtten jeg har fått og fortsatt får. Jeg vil aldri glemme noen av de spesielle kampene og øyeblikkene. Jeg kommer til å savne Drømmenes Teater, men nå er det tid for å vende hjem.

I forhandlinger med Van der Sar

Etter kun fire seriekamper fra start for José Mourinho i 2017/18-sesongen er det ikke overraskende at Blind velger å flytte på seg.

28-åringen var til stede da United-troppen møttes til oppkjøring i forrige uke, men det var ingen overraskelse at den anvendelige forsvarsspilleren ikke var med på flyet som reiste til USA søndag.

Ifølge De Telegraaf har tidligere United-keeper Edwin van der Sar (som er CEO i Ajax) klart å presse prisen ned, men United skal ha vært standhaftige i forhandlingene, blant annet fordi en eventuell erstatter vil koste rundt 53 millioner pund.

I tillegg skal Blind også ha vært ønsket av andre klubber, noe som også var fordelaktig for United i forhandlingene.

Best mot Liverpool

Nederlenderen med 54 landskamper kom til United under sin tidligere landslagssjef, Louis van Gaal, og har gjennom sine 141 kamper spilt både midtstopper, venstreback og midtbane.

Best huskes han kanskje for sitt mål mot Liverpool i september 2015 – i en kamp der han også ble kåret til banens beste. Han startet også både FA-cupfinalen 2016 og Europa League-finalen 2017. Han forlater også Old Trafford med en tittel i Ligacupen i 2016/17-sesongen.

Nå returnerer altså Blind der alt startet – i Amsterdam, der også hans far har en lang Ajax-karriere bak seg.

Der slutter han seg til blant andre Kasper Dolberg, Lasse Schöne og Dusan Tadic, som nylig ble hentet fra Southampton.