Bekreftelsen drøyer

OPPDATERT Mandag kveld påstås det at Henrikh Mkhitaryan er til legesjekk, men United har ennå ikke bekreftet overgangen.

Borussia Dortmund gjorde det allerede før helgen, så hvorfor har ikke United fulgt opp og bekreftet meldingen om at den armenske landslagsspilleren er klar?

Det er neppe noen grunn til å uroe seg over den tilsynelatende forsinkelsen, for den har etter alt å dømme sin helt naturlige forklaring. En side ved saken er at det ifølge noen medier, deriblant The Guardian, fortsatt gjenstår noen detaljer før det er oppnådd full enighet om Mkhitaryans personlige betingelser. En annen forklaring er at han fortsatt er på ferie og ennå ikke har gjennomgått den obligatoriske, medisinske sjekken. Før den er bestått, vil United heller ikke kunne bekrefte overgangen.

SISTE-SISTE

Ifølge det vanligvis pålitelige nettstedet GianlucaDiMarzio, er det nettopp legesjekken som har vært bøygen, men at denne skal være underveis mandag kveld.
Kilden skriver også at spilleren og hans agent, Mino Raiola, senere vil møte klubbens trenerapparat med sikte på å få lagt siste hånd på overgangspapirene.

OBS: I skrivende stund er det ingen andre enn Di Marzio som har meldt dette.

Trenger arbeidstillatelse

Ettersom Henrikh Mkhitaryan er armensk statsborger og ikke EU-borger, må britiske myndigheter behandle søknaden og gi grønt lys til arbeidstillatelse før Mkhitaryan formelt vil kunne bli spilleklar.
Som noen har påpekt, har United tidligere bekreftet overganger med forbehold om at arbeidstillatelsen ville gå i orden. Det skjedde for eksempel i Eric Bailly-saken, og vil trolig skje også her.