AD10

Diallo satte opp ivoriansk vinnerscoring

Både Amad Diallo og Eric Bailly spilte fra start torsdag, da Elfenbenskysten OL-åpnet mot Saudi-Arabia. Det var en kamp ivorianerne nok trengte poeng fra, ettersom resten av gruppe D består av medaljekandidatene Tyskland og Brasil.

De oransjekledde leverte også varene, da de til slutt tok seieren med sifrene 2-1.

Tre scoringer til tross, var ikke dette tidenes mest hendelsesrike kamp. Etter halvtimen spilt var de de saudiske underdogene som hadde kommet nærmest scoring, da et langskudd fra Sami Al-Najei holdt på å snike seg over Tape Ira.

Sisteskansen fikk så vidt slått ballen over mål.

Seks minutter før pause skulle den første scoringen komme, da tidligere Leicester-spiller og ivorianernes kaptein, Max Gradel, la inn fra sin venstrekant. På klønete vis klarte Abdudaleh Al-Amri å pirke ballen forbi egen keeper og inn i eget mål.

Ledelsen skulle dog ikke vise å vare til pause en gang, ettersom de grønnkledde fra Midtøsten svarte rett før hvilen. Salem Al-Dawsari dro seg fint inn fra venstrekanten, før han bøyde ballen i mål fra distanse.

I andre omgang kunne ivorianerne ha kommet opp i ledelse igjen, igjen etter klønete saudisk forsvarsspill, men «elefantene» fra Afrikas vestkyst klarte ikke å få ballen i mål.

Diallo
LEVERTE MÅLGIVENDE: Ellers var det en kamp helt på det jevne fra Amad Diallo.

Det klarte de dog få minutter senere. Uniteds Diallo skaffet seg fint rom på høyresiden, gikk av to mann, før han passet til Milans Franck Kessié. Med en fin dragning på seksten meter kom midtbanemannen seg fri, før han satte ballen forbi Al-Rubaie i motstandermålet.

Innbytter Aboubacar Doumbia pådro seg et rødt kort etter bruduljer på overtiden, men ivorianerne klarte likevel å hale i land turneringens første trepoenger. Nå venter Brasil søndag.

Diallo ble for øvrig byttet ut inne i overtiden, mens Bailly spilte hele kampen.

Elfenbenskysten 2-1 (1-1) Saudi-Arabia

90+7′ Kampen er over. Elfenbenskysten tar seieren i sin første kamp disse lekene.

90+6′ Elfenbenskystens innbytter, Aboubacar Doumbia, får direkte rødt kort etter bruduljer ute på banen.

65′ ELFENBENSKYSTEN 2-1 Saudi-Arabia
Diallo finner plass til høyre, før han finner Franck Kessie på seksten meter. Milan-spilleren kommer seg fint fri, før han pirker ballen i hjørnet.

46′ Avspark.

45′ Pause.

44′ Elfenbenskysten 1-1 SAUDI-ARABIA
Om kampens første mål var av det mindre estetiske slaget, er dette tilsvarende fint. Salem Al-Dawsari drar seg inn fra venstrekanten og i en sverm av ivorianere klarer kantspilleren å finne plass nok til å bøye ballen helt bort i hjørnet.

39′ ELFENBENSKYSTEN 1-0 Saudi-Arabia
Så er det de oransjekledde som tar ledelsen i Yokohama. Det er Abdudelah Al-Amri som setter ballen i eget mål etter et innlegg fra Max Gradel.