– Pogba fortsatt bare «barnet»

José Mourinho snakker om Premier League-tittelen og hvem som må ta over arven etter Wayne Rooney.

José Mourinho mener Manchester United har en lang vei å gå før de kan hevde seg i Champions League, men legger til at klubben er mye bedre rustet for å konkurrere om Premier League-tittelen allerede i år.

– Denne sesongen blir nok enda vanskeligere, men vi er bedre forberedt på et tittelrace i år. Vi er rett og slett litt bedre utstyrt, men vi skal kjempe mot fantastiske lag med «fantastiske» investeringer, sa Mourinho til BBC.

Portugiseren, som er viden kjent for sine andresesonger i klubbene han har trent, har vært tydelig på at han ønsker seg fire signeringer denne sommeren. Så langt har to stykker, Victor Lindelöf og rekordkjøpet Romelu Lukaku, kommet inn.

– Jeg tror på spillergruppen min. Lagånden, empatien i laget og samholdet. Jeg stoler på guttene mine og vi skal gi det (Premier League) et forsøk.

Europa

Den store premien, foruten æren, pengene og  troféet, ved å vinne Europaligaen er at man kvalifiseres direkte til gruppespillet i Champions League.

– I Europaligaen var vi et av topplagene, men vi det samme kan vi ikke si om Champions League.

– Vi må bli bedre, mye bedre for å gjøre det bra der. En av de viktigste faktorene til å gjøre det er å skape det jeg kaller for en «lykkelig garderobe».

TIL CHAMPIONS LEAGUE: Triumfen i Stockholm reddet sesongen for José Mourinho, mener ekspertene. Nå venter Champions League.

Hvem tar lederansvaret?

Paul Pogba uttalte på tirsdag at Zlatan Ibrahimovic fortsatt er en viktig karakter i United, og la til at han ønsket å bli det samme.

Mourinho mener at i kjølevannet av Rooneys overgang til barndomsklubben Everton, er United avhengig av at noen andre tar opp hansken.

– Rooney hadde en positiv innflytelse. Det blir feil å si at laget blir bedre fordi han dro. Helt feil. Det samme gjelder den andre veien. Han var en viktig og god mann for oss. Nå er det en ny tid, uten Rooney som leder.

“Nå er det tid for andre å stå frem som ledere.”

– José Mourinho

Et naturlig navn å tenke på blir da Michael Carrick, som har overtatt kapteinsbindet etter Wayne Rooney.

– Med tanke på at det mest sannsynlig er Carricks siste sesong, så er flere spillere nødt til å forberede seg på å ta ansvar.

Fremtidig kaptein for Manchester United? Paul Pogba.

Kan den spilleren være Paul Pogba?
– Jeg vil si at han er lederen for de unge spillerene, ja. Han er den eldste av de unge. Han har mye erfaring til tross for at han bare er 24. Samtidig så er han fortsatt det samme «barnet» som kom opp fra akademiet her.

– Erfaringen hans, statusen hans i klubben og ferdighetene hans på banen gjør at han er en nøkkelspiller for oss.

Overgangssummer

At markedet på mange måter har gått bananas er ingen hemmelighet.

Manchester United har denne sommeren alene brukt 106 millioner pund på Victor Lindelöf og Romelu Lukaku, men det blir nesten småpenger sammenlignet med våre bråkete naboer som allerede har slått rekorden for penger brukt i ett og samme overgangsvindu med over 200 millioner pund på spillerkjøp allerede.

– Denne sommeren brukte vi MYE penger på en spiss. Hvis vi ikke hadde gjort det, så ville vi ikke hatt en spiss. Det er åpenbart at prisene, spesielt på angrepsspillere, er helt vanvittige. Neste sommer bruker vi ikke mye penger på en spiss. I år måtte vi det. Det handler om å bygge et lag.

Vår nye superspiss: Romelu Lukaku.

Mourinhos plan

Det har gått hele 13 år siden José Mourinho først vant Champions League med Porto. Tiden flyr når man har det gøy, mener Mourinho.

– Jeg er klar for nye 13 år. Tiden har gått fort, og det er fordi jeg har hatt det gøy. Disse årene har gått like fort som å knipse fingrene.

Mye kan tyde på at sjefen ble noe overrasket over kvaliteten, eller balansen, i Uniteds tropp da han overtok for Louis van Gaal. Det er ikke noe han ønsker å etterlate til den som overtar for han en dag.

– Jeg ønsker å etterlate meg et mye, mye bedre lag for nestemann som kommer inn. På alle nivåer.

“Jeg kom til en fantastisk klubb med en fantastisk historie, men det var ikke et vinnerlag. ”

– José Mourinho

Avslutningsvis sier Mourinho det samme som han sa senere på pressekonferansen, at Javier Hernandez fortsatt ville vært en United-spiller hvis han hadde hatt noe å si. Det hadde han på den tiden ikke, og han bekreftet også at United ikke gjorde noen forsøk på å hente Chicharito tilbake i sommer.