BBC: – Premier League blir ytterligere utsatt

På fredagens møte mellom Premier League-ledelsen og de 20 medlemsklubbene vil det bli vedtatt at ligaen utsettes ytterligere, melder BBC.

Premier League er foreløpig utsatt ut april.  Ligaen skal ha jobbet med planer for å kunne starte opp igjen i begynnelsen av mai, men i stedet vil fredagens møte by på en ny utsettelse.

LES OGSÅ: 
«Nå har han besørget en komplett PR-katastrofe for fotballen»
PFA vil ikke binde spillerne til lønnskutt

Før fredagens videomøte mellom Premier League og medlemsklubbene skal samtlige klubber nemlig ha akseptert at det ikke er realistisk å kunne starte opp igjen umiddelbart etter 30. april, melder statskanalen BBC.

Kan følge Spania og Frankrikes eksempel

Valget som Premier League, og de 20 medlemsklubbene nå står overfor, er om man skal komme med en ny foreløpig utsettelse til senere i mai, eller om man skal følge Spania og Frankrikes eksempel og utsette ligaen på ubestemt tid.

Ved å utsette gjenopptakelsen av Premier League vil klubbene nå også ha anledning til å tilby det britiske helsevesenet (NHS) stadionanlegg og medisinsk personell.

BENYTTES AV NHS: Tottenhams hjemmebane i Nord-London benyttes av NHS under den pågående krisen. Flere andre stadionanlegg kan bli brukt på samme vis.

– Det pågår fremdeles samtaler mellom Premier League, Football League, Professional Footballers’ Association (PFA) og League Managers’ Association (LMA) og klubbene vil bli oppdaterte på resultatet av disse samtalene på fredagens møte, skriver BBC.

Bournemouth-manager Eddie Howe og hans kollega i Brighton Graham Potter har begge frivillig tatt et betydelig lønnskutt uten å vente på retningslinjer fra managerorganisasjonen LMA.

Spillerorganisasjonen PFA vil derimot ikke binde sine spillere til lønnskutt, noe som igjen har utløst sterke reaksjoner i Storbritannia.

Kan fremdeles bli stengte for fansen

Selv om det regnes som klart at Premier League vil bli ytterligere utsatt på fredagens møte, vil man diskutere ulike alternativer for hvordan kampene skal spilles når det igjen blir trygt.

Da vil fremdeles alternativet med å spille for tomme tribuner og på et geografisk bestemt område, bli diskutert.

KANONSCORINGEN «INGEN» FIKK SE: Odion Ighalo sendte Manchester United i føringen borte mot LASK Linz i Europa League. Men som bildet viser var det ingen supportere som fikk det med seg live fordi kampen gikk for tomme tribuner.

I følge The Athletic skal en representant for en ikke navngitt Premier League-klubb til og med ha foreslått å flytte ligainnspurten til Kina av alle plasser fordi man der nå regner med å ha kontroll på coronaviuset.

Dette forslaget vil i følge nettstedet bli nedstemt og har av andre klubbrepresentanter blitt stemplet som «idiotisk og» «meningsløs bortkasting av tid».

En av utfordringene for Premier League dersom ligaen ikke blir ferdigspilt innen 16. juli, er at den er avhengig av å få rettighetshaverne med på en løsning der de aksepterer at utbetalingene til klubbene ikke blir stanset om de får kringkastet kampene når de igjen kan spilles.

I Frankrike har rettighetshaverne Canal Plus besluttet ikke å utbetale 100 millioner pund til klubbene i de to øverste divisjonene. 

Belgia har satt punktum

Premier League skal imidlertid være fast bestemt på at det er helt uaktuelt å starte opp igjen før det er medisinsk forsvarlig og man kan gjøre det uten å påføre et hardt presset helsevesen ytterligere vanskeligheter.

LIGAMESTER: Percy Tau og Brugge tapte hele 1-6 sammenlagt mot Luke Shaw og Manchester United i Europa League, men er nå seriemester i Belgia etter at ligaen nå er avsluttet én sererunde før grunnspillet var unnagjort.

Over hele Europa jobbes det på spreng for å finne løsninger på krisen, men i Belgia har ligaen, som den første i Europa, besluttet at sesongen er over.

29 av 30 kamper i grunnspillet i ligaen er allerede ferdigspilt og man har avlyst det tradisjonelle sluttspillet som skulle fulgt.

Uniteds motstander i forrige Europa League-runde Club Brugge har blitt kåret til ligamester, mens en løsning på hvordan nedrykksplassne skal bli fordelt vil bli bestemt senere.