Bare nesten for juniorene

United reduserte to ganger mot slutten, men det ble allikevel 3-2-tap mot Stoke for Mats Møller Dæhli og co.

FØR KAMPEN

Etter ti dagers pause fra Academy League-fotball skulle Paul McGuinness’ mannskap ut og jakte på sin første trepoenger siden 2-1-seieren over West Bromwich hjemme på Carrington for fire – 4 – måneder siden!

Cuplag

Nå har United-juniorene riktignok gått seirende av banen ved flere anledninger siden WBA måtte dra skalpeløse hjem til The Hawthorns, men det har utelukkende skjedd i FA Youth Cup-sammenheng. I den turneringen har de unge spillerne tatt for seg så det holder, inntil seiersrekken på fire ble brutt av Chelsea i den første av to semifinaler for fire dager siden.

Tabellbunnen truer

Men som vi forstår; i Academy League har United-juniorene – de fleste av dem førsteårsspillere på dette trinnet – møtt større problemer. Det har ført til at laget før kampen mot Stoke lå nest sist på tabellen, men kun takket være bedre målforskjell enn bunnproppen West Bromwich.

United hadde imidlertid spilt færre kamper enn noen andre i avdelingen, og ville med bortepoeng mot pottemakerlærlingene fra Stoke karre seg forbi Crewe Alexandra, som i øyeblikket innehar 8. plassen.

Ingen tv-dekning

Kampen ble ikke sendt på MUTV, og det var derfor sparsomt med informasjon fra kampen.

KAMPREFERAT

Fem endringer

Manchester United stilte med keeperdebutant i italienske Pireluigi Gollini, mens Joe Coll var reservekeeper. Jonny Sutherland, som sto mot Chelsea fredag var ikke i troppen. I tillegg ble fire utespillere fra fredagens hvilt fra start i tirsdagens kamp: Liam Grimshaw, Jack Rudge og Mats Møller Dæhli satt på benken, mens Jack Barmby ikke engang var i troppen. Inn for disse kom Matt Wilkinson, Charni Ekangamene, Kenji Gorre og Sam Byrne.

Stoke tar føringen

United hadde ikke vunnet i ligaen på fire måneder og én dag da kampen på Clayton Wood i Stoke-on-Trent ble blåst i gang. Dessverre skulle de røde djevlene få en heller dårlig start på kampen også mot Potters. Kun fire minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen etter et skudd fra Karim Rossi, og for et United-lag i motgang i serien, ble oppgaven brått enda tøffere.

United greide ikke å komme tilbake før hvilen, og Stoke kunne dermed ta med seg en 1-0-ledelse inn i garderoben.

To nye fra hjemmelaget

Mats Møller Dæhli kom inn for Kenji Gorre i pausen i håp om at den begavede nordmannen skulle bidra til å snu oppgjøret i Stoke-on-Trent. Dessverre var det Stoke som begynte best også i andreomgang. Etter en times spill var Rossi nok en gang frempå og doblet pottemakernes ledelse ved en heading etter dødball.

Og verre skulle det bli for gjestene. Ti minutter etter 2-0, var det Kris Scott sin tur til å score for hjemmelaget, da han dundret inn 3-0

Godt United-forsøk

United så på dette tidspunktet ut til å gå på et stygt tap, men klubbens ‘never say die’-holdning skulle nok en gang vise seg. United tok kommandoen på kampen etter Stokes tredje scoring, og etter 77 minutter ga det resultater da Jack Rudge reduserte etter et innlegg fra James Wilson.

Og kun fire minutter senere sørget James Wilson satte ballen i mål på en retur etter et godt Gyliano van Velzen-skudd.

Dessverre, til tross for kraftig press i sluttminuttene, greide ikke United å få det siste målet som ville gitt poeng mot Stoke. Dermed ble det ingen kopi på den opphentingen Sunderland greide mot United i helgen, og den skrale ligaformen fortsetter for United.

Neste mulighet for juniorene til å ta sin første ligaseier siden 19. november kommer lørdag 31. mars når Newcastle kommer på besøk.

LES MER

Kampstats Scoringsstatistikk Tabell

KAMPFAKTA:

Stoke U 18 – Manchester United U 18 3-2 (1-0)

1-0 Rossi (4)2-0 Rossi (60)3-0 Scott (70)3-1 Rudge (77)3-2 Wilson (81)Turnering: Academy Premier LeagueTid: Tirsdag 20. mars, klokken 15.00 (skandinavisk tid)Sted: Clayton Wood, Stoke-on-Trent

Uniteds lag: Pierluigi Gollini – Matt Wilkinson (Liam Grimshaw 65), Nicholas Ionniou, Luke McCulloch, Tyler Blackett – Luke Hendrie (Jack Rudge 65), Kenji Gorre (Mats Møller Dæhli 46), Charni Ekangamene, Gyliano van Velzen, Ben Pearson, James Wilson.

Ubenyttede reserver: Joe Coll.

__________________________________________________________________________

LIVEDEKNING:

1: Kampen blåses igang….

4: MÅL! 1-0. Kampen er ikke mer enn så vidt kommet igang idet hjemmelaget tar ledelsen 1-0.

30. Første halvtimen er passert, og fortsatt står det 1-0 til Stoke.

34. Ben Pearson får gult kort etter en høy takling.

45. Pause på Clayton Wood, hvor hjemmelaget har tatt 1-0 med seg til garderoben.

46. Mats Møller Dæhli kommer inn for Kenji Gorre. Andreomgang er i gang.

60. MÅL! 2-0. Stoke dobler ledelsen på en heading etter et frispark fra kanten. Nå blir det tøft for United å komme tilbake.

70. MÅL! 3-0. Nok en gang er Stoke frempå, og nok en gang blir det mål. United har ikke vunnet en ligakamp på 4 måneder, og det ser tøft ut nok en gang.

77. MÅL! 3-1. Jack Rudge reduserer for United etter å ha scoret etter innlegg fra høyrekanten.

81. MÅL! 3-2. James Wilson setter inn nok en redusering for United. Scorer på en retur etter et Van Velzen-skudd.

SLUTT: United presset for å få utlikningen på slutten, men lyktes ikke. Dermed står laget fortsatt uten seier i ligaspill siden 19. november,