Bare nesten for England

Danny Welbeck så lenge ut til å bli dagens helt, men Tsjekkia snudde kampen i sluttminuttene og sendte England ut av turneringen. Se hvordan United-spillerne presterte.

Hele fire United-spillere var med fra start i Englands kamp mot Tsjekkia i U21-EM i kveld. Chris Smalling og Phil Jones (kaptein for anledningen) dannet stopperpar, Tom Cleverley spilte høyre kant, og Danny Welbeck spilte spiss.

England var avhengige av tre poeng i kveldens kamp for å avansere til semifinalene i turneringen. Det så imidlertid ikke slik ut når man så hvordan laget opptrådte – spesielt i første omgang.

England har gjennom hele mesterskapet slitt med å få til det offensive spillet, og slik var det også idag. Slurvete pasninger, lite bevegelse og noe som til tider kunne se ut som manglende vilje preget England-spillernes prestasjoner.

Welbeck scorer..

Heldigvis for Stuart Pearce og hans gutter vet Danny Welbeck hvor målet står. Welbeck var mannen som scoret målet mot Spania i åpningskampen, det eneste målet laget hadde scoret før kveldens kamp, og var nok en gang frempå i kveld da det gjaldt som mest.

I det 76. minutt dukket Welbeck opp inne i feltet etter et innlegg fra Daniel Sturridge og stanget ballen i krysset via fingrene til Tsjekkias keeper. England måtte ha seier i denne kampen for å avansere, og de hadde nå fått målet de trengte.

Tsjekkia ville avansert på bekostning av England med en utlikning, men tsjekkerne slet med å true det engelske laget etter at Welbeck hadde scoret. Det var tvert imot England som hadde de største sjansene i minuttene etter scoringen, men verken Welbeck eller Sturridge greide å omsette mulighetene de fikk i mål.

..men Tsjekkia kommer tilbake

Etter 88 spilte minutter så det ut som om kampen skulle ende med 1-0 til Three Lions og avansement for Smalling og co. Tsjekkia var imidlertid ikke ferdige for dagen.

Et drøyt minutt før full tid dro Marcel Gecov seg inn i Englands 16-meter og slo ballen inn foran mål. Etter noe klabb og babb dukket Jan Chramosta opp og fikk styrt ballen forbi keeper Frank Fielding i England-målet. Kampen var snudd på hodet – Tsjekkia lå an til avansement.

England sendte alle mann i angrep, men greide ikke å komme tilbake. Englands offensiv førte tvert imot til at Tsjekkerne fikk store rom på kontringer, og i det 93. minutt satte en annen innbytter, Tomas Pekhart, spikeren i kista da han ble spilt på åpent mål etter en god Tsjekkisk kontring.

Kampen endte med dette 2-1 til Tsjekkia, og de fire United-spillerne kan dermed ta sommerferie frem til sesongoppkjøringen starter igjen. For Tsjekkia venter nå Sveits i semifinalen. I den andre semifinalen møtes Spania og Hviterussland, etter at Spania i kveld slo Ukraina 3-0. Semifinalene spilles onsdag kveld.

Englands lag: Frank Fielding, Kyle Walker, Ryan Bertrand, Chris Smalling, Phil Jones (kaptein), Jordan Henderson, Fabrice Muamba, Tom Cleverley, Scott Sinclair, Daniel Sturridge, Danny Welbeck.

Slik spilte United-spillerne

Chris Smalling: Nok en gang en av Englands beste spillere. Nærmest uslåelig i duellene, rolig med ball og god samarbeid med Phil Jones. Noen utsøkte detaljer med ball i benia hvor både to og tre tsjekkere ble lurt trill rundt.

Phil Jones: Har vært solid gjennom hele turneringen, så også i kveld. Er, som Smalling, god med ballen i beina, og spiller som om han er mye eldre enn de 19 årene han er. Var kaptein etter at Michael Mancienne ble satt ut av laget foran kveldens kamp.

Tom Cleverley: Var igjen plassert ute på høyrekanten, og så ikke ut til å finne seg helt til rette i den posisjonen. Til Cleverleys forsvar skal det sies at det ikke var mange England-spillere som gjorde det helt store fremover på banen.

Danny Welbeck: Vanskelige arbeidsforhold som spiss når pasningsspillet er så svakt som det til tider var i dag. Viser seg allikevel frem til tider, og er nok en gang mannen som setter ballen i mål for England. Var også nær å sette inn 2-0, men greide aldri å få helt kontroll på ballen i kamp med keeper og et par tsjekkiske forsvarere.

United-aktuelle David De Gea holdt nullen for sitt Spania i kveld, og bidro blant annet med en strafferedning i kampen. Dermed er Spania videre til semifinalene, og en uttalelse om hvor De Gea spiller neste år utsettes, ettersom keeperen har sagt at han vil gjøre seg ferdig med mesterskapet før han kommenterer fremtiden.