Bare trist

REFERAT: Lite positivt å melde fra Goodison Park. United tapte 2-0, og var aldri i nærheten av like gode som Everton.

Før kampstart snakket alle om hvordan David Moyes kom til å bli mottatt på Goodison Park, og det var nok noe manageren selv lurte litt på.

Det er ingen tvil om at skotten gjorde en god jobb for klubben, men etter å ha tatt med Fellaini til United, og prøvd seg på Leighton Baines, var det mange som mistet respekten for han.

Dermed var det kanskje ikke helt overaskende at publikum møtte han med buing da han ankom stadion.

[poll id=»74″]Tiki taka

Med Shinji Kagawa, Juan Mata og Luis Nani i rommet bak Wayne Rooney, var det duket for mye småspill inne på Evertons banehalvdel, og kampens første kvarter bar så absolutt preg av det. United hadde mye fint spill, men til tross for at laget passerte 100 pasninger før det var spilt 20 minutter, slet de med å komme seg til målsjanser.

På andre siden av banen var det annerledes. Everton angrep med mer fart, og skapte stadig farligheter. I løpet av det første kvarteret handset både Chris Smalling og Jonny Evans inne i egen 16-meter, men dommer Mark Clattenburg mente det ikke var nok til å dømme straffe.

Da Phil Jones tegnet seg opp som tredjemann på den listen, var dommeren derimot helt klar, og ga Leighton Baines muligheten til å prøve seg fra straffemerket. Derfra var han trygg, og hjemmelaget ledet 1-0.

Tabbe på tabbe

Alexander Büttner var den eneste i forsvarsrekken, som ikke allerede hadde vist at han ikke var på topp denne dagen, men like før pause sovnet han, som han har gjort så mange ganger, og opphevet det som ville vært en soleklar offside på Kevin Mirallas. Belgieren fikk komme alene med keeper, der han ikke gjorde noen feil, og økte til 2-0.

Andre omgang

Starten på andre omgang viste ingen tegn på at Moyes hadde gitt beskjed om noen taktiske endringer, og United kom seg fortsatt ikke til sjanser. Mata så ut til å holde på ballen for lenge de gangene han fikk den på Evertons banehalvdel, mens Rooney trakk for mye ned i midtbanen, og etterlot et tomrom, som ingen fylte, på topp.

Etterhvert kom Javier Hernandez og Antonio Valencia inn for Evans og Nani, uten at det heller så ut til å hjelpe. Welbeck kom så inn for Kagawa, som stod for Uniteds eneste skudd på mål gjennom sine 75 minutter.

Nitrist

TV2s kommentator gikk så langt som til å si at dette var bunnivå for United denne sesongen, og selv om United har vært veldig dårlig, veldig ofte, så er han inne på noe. Mot slutten åpnet det seg opp litt i begge ender av banen.

Everton kom seg til flere gode sjanser, og hadde det ikke vært for David de Gea, så ville resultatet sett mye verre ut. Wayne Rooney fikk en kjempesjanse til å sikre spenning i sluttminuttene, men alene gjennom, banket han ballen rett på keeper.

Det ble ikke noe godt gjensyn med Goodison Park for David Moyes, men for Marouane Fellaini var det kanskje enda verre. Forrige sesong var han matchvinner for Everton, i år ble han sittende på benken gjennom hele kampen for United.