Bare nesten

Kun ett lag har truffet aluminiumen oftere enn Manchester United.

Er det en ting som først og fremst kan utsettes på Manchester United etter halvspilt sesong, så er det effektiviteten – eller snarere mangelen på sådan – foran motstandernes keepere. 

Vel har laget ved flere anledninger produsert scoringsmuligheter på mer eller mindre løpende bånd, senest mot Middlesbrough på lørdag. Der fikk vi oppleve både annullert scoring og ikke mindre enn to stolpetreff før det endelig lyktes å finne nettmaskene bak ex-Red Victor Valdés.

På mange måter var forestillingen symptomatisk for Uniteds sesong til nå. Til tross for spille- og sjansemessig overtak mot de aller fleste, har uttellingen vært så som så. Bare 29 fulltreffere på 19 ligarunder, et snitt på middelmådige 1,52 per kamp, forklarer da også langt på vei hvorfor Manchester United har fem lag foran seg på Premier League-tabellen. Trøsten får være at pilen peker oppover, og at bare halvparten av ligaspillet er unnagjort.

Treffe nettmaskene, ikke stolpene

Et av målene for andre halvdel av sesongen må være å treffe innenfor rammeverket som omgir motstandernes målvakter. United-spillerne, og da Paul Pogba i særdeleshet, har nemlig spesialisert seg på å ramme stolper og tverrligger. Hele tolv ganger har aluminiumen fått gjennomgå, hvorav Pogba har alene har stått bak fem av tilfellene! Han har truffet stolpene mot Tottenham, Middlesbrough, Watford, Sunderland og Stoke, mens de øvrige er fordelt med én hver fra Wayne Rooney (WBA), Zlatan (Burnley), Ander Herrera (Everton), Anthony Martial (Middlesbrough), Eric Bailly (Stoke), Juan Mata (Burnley) og Henrikh Mkhitaryan (West Ham).

Som Opta-statistikken nedenunder viser, er det kun Bournemouth som til nå i 2016/17-sesongen har flere stolpetreff enn Manchester United.

stolpe