Bare et tidsspørsmål om når han blir klar

Her er fem ting du bør vite nå som Diogo Dalot er på vei til å bli sommerens første United-kjøp.

Tirsdag sprakk nyheten om at Manchester United er nær ved å hente Portos unge høyreback Diogo Dalot. Han er kanskje ikke den største profilen, men har utvilsomt et stort potensial.

Her er fem snakkiser som vil oppta United-fansen onsdag morgen.

Hvor sikre kan vi være på at Diogo Dalot blir United-spiller? Intet er bekreftet…
Nei og det vil det heller ikke bli før han har skrevet under. Det faktum at praktisk talt alle journalistene som følger Manchester United sitter med den samme informasjonen tyder bare på én ting: Dette er informasjon som journalistene har fått fra United og som er bevisst «lekket». United ville ikke ha gjort det om de trodde det kunne velte overgangen.

NÆRMER SEG UNITED: Diogo Dalot er på vei til å bli United-spiller. Trolig er det bare et tidsspørsmål før han signerer for United

Ung og lovende, men hva kan vi forvente?
Diogo Dalot slo gjennom på Portos førstelag så sent som i februar denne sesongen og er U21-landslagsspiller for Portugal. Unggutten, som fylte 19 år i mars, er først og fremst tenkt som en utfordrer og forhåpentligvis arvtaker til Antonio Valencia på høyrebacken, men kan også bekle venstrebacken og spille midtbane. Valencia vil ha godt av en konkurrent som utfordrer ham, mens Matteo Darmian vil forlate United i sommer om klubben får et bud Ed Woodward kan leve med.

Blir Dalot dyr?
Både ja og nei. Dalot har en utkjøpsklausul i sin kontrakt med Porto på 17,4 millioner pund, men det har foreløpig kommet motstridende meldinger om hvorvidt United har aktivert denne. Uansett melder flere aviser, samt Simon Stone i BBC, at det har vært dialog mellom United og Porto og det det trolig dreier seg om et tidsspørsmål før Dalot presenteres som United-spiller. 17,4 millioner pund for en lovende forsvarsspiller på dette nivået er relativt høyt, men om han lykkes på Old Trafford er det ingen som vi si noe på prisen om noen år.

PÅ VEI BORT: Matteo Darmian må trolig se etter en ny klubb i sommer. United skal være lystne på å selge italieneren om et akseptabelt bud kommer.

Har han gjort seg bemerket før?
Ja. 19 år gamle Dalot er utvilsomt en spiller med stort potensial. Så langt har han spilt på Portugals aldersbestemte landslag fra U15 til U21 og han var med på å vinne U17-EM med Portugal i 2016. Allerede året etter var Dalot på turneringens lag i U19 EM og utviklingen til den unge backen har gjort at flere klubber har meldt sin interesse for ham. Porto har imidlertid holdt andre klubber på en armlengdes avstand, men ettersom United skal ha lagt et bud på 17,4 millioner pund, som tilsvarer utkjøpsklausulen, har ikke José Mourinhos gamleklubb noen mulighet til å holde på ham.

Hva nå med Fred og Alderweireld?
Det vil være langt mer kompliserte overganger, men skal vi tro de mest pålitelige kildene, er United fortsatt interessert i begge to. Særlig Fred er en spiller som det vil være behov for  ettersom Michael Carrick har lagt opp, Marouane Fellainis fremtid virker usikker og Ander Herrera ikke har levert på langt nær så gode prestasjoner i 2017/18-sesongen som sesongen før.