Bare en liten ulempe

Barcelona er kjempefavoritter til å gå videre, men det er ikke akkurat fordi rekkefølgen på hjemmekamp/bortekamp ble byttet på etter trekningen.

United spiller tirsdag kveld på bortebane mot Barcelona, i det som er den andre av to kvartfinalekamper.

Barcelona er selvsagt kjempefavoritter til å gå videre etter å ha vunnet 1-0 på Old Trafford, men egentlig ble jo faktisk United trukket til å avslutte på hjemmebane – problemet var bare at Manchester City ble det samme, og derfor ble rekkefølgen på kampene mot katalanerne svitsjet om.

Vanligvis foretrekkes det å avslutte foran egne supportere.

Vi tok en rask sjekk på hvordan resultatene har vært de siste seks årene for å se om det egentlig har noe særlig å si, og vi har kun sett på kvartfinalekamper og semifinalekamper (vi unngikk åttendedelsfinalekamper siden hvem som avslutter sist der blir avgjort av prestasjoner i gruppespillet, noe som gir resultatene fra åttendedelsfinaler mindre validitet i denne sammenhengen).

Antall oppgjør (over to kamper): 36.

Antall avansement for laget som startet hjemme: 17.

Antall avansement for laget som startet borte: 19.

Som vi ser kan det se ut til å være en liten fordel å starte på bortebane, men samtidig er ikke forskjellen større enn at det kan være tilfeldig. Det er uansett ingenting som tilsier at det har veldig mye å si.

Det er nok et ganske mye større problem for United at Barcelona vant 1-0 på Old Trafford, og at de har Lionel Messi på laget.