– Bare Chelsea hadde mer suksess

Mourinho mener at bare Chelsea hadde en bedre sesong enn United i 2016/17, og gir sin mening om Morata-overgangen det ikke ble noe av.

United endte på sjetteplass, men i likhet med lagene på andre- og tredjeplass er vi direkte kvalifisert til Champions League.

Derfor er det kanskje ikke veldig kontroversielt av Mourinho å si at bare Chelsea hadde mer suksess enn United sist sesong av Premier League-lagene.

– Med hensyn til suksess mener jeg Manchester United var klubb nummer to bak Chelsea forrige sesong, mens Arsenal var nummer tre. Å komme på andre-, tredje- eller fjerdeplass er som å være taper nummer to, tre eller fire, for Chelsea var vinneren. Jeg liker å si at vi vant to og en halv turnering, og jeg tror de klubbene som har noe å bevise denne sesongen er de som ikke vant noe i fjor.

Mourinho plasserte altså Arsenal på tredjeplass (på grunn av FA-cup-triumfen), og han ble også spurt om hva han synes om hvordan Arsene Wenger – som tidvis har vært under voldsomt press – har blitt behandlet.

GAMLE FIENDER: José Mourinho og Arsene Wenger.

– Han fikk en toårskontrakt. Det er fantastisk behandling. Det er det alle managere ønsket – at klubben skal være sterk nok til å ta sine egne valg og glemme hva eksperter og andre mener. Wenger fikk akkurat det en manager ønsker. Han ble behandlet fantastisk av Arsenal-styret, og det er det han fortjener.

Rart marked

Mourinho ga også uttrykk for at prisene og pengene i Premier League bidrar til å gjøre konkurransen hard.

– Markedet er så rart. Prisene er helt ute av kontekst, så klubbene sitter med makt til å ikke selge, de nekter å selge. De er ett steg foran. Det er mange i Premier League som nekter å selge sine beste spillere. Det er utrolig, og gjør konkurransen så hard. Derfor er alle motstandere og alle kamper vanskelig. Sånn er Premier League.

En av spillerne United ikke kom til enighet med, var Álvaro Morata, som Mourinho selvsagt fikk spørsmål om.

– Jeg liker ikke å snakke om spillere som ikke er våre, for Morata er ikke vår spiller. Ja, vi hadde interesse. Det er åpenbart og det er offentlig. Vi kom ikke til økonomisk enighet, det er åpenbart også. Det er Real Madrids rett å be om den summen de ønsker for spillerne sine.

– Jeg kritiserer ikke Madrid, og jeg kommer ikke til å kritisere mitt styre, for mitt styre har lagt inn budet, og de har prøvd å oppnå enighet i en tid, og de kom ikke til enighet. Så enkelt er det.

BLE IKKE UNITED-SPILLER: Álvaro Morata.