Se Baillys brasse og Garners flotte mål

U23: Man. Utd 2-1 Newcastle

United U23-lag måtte slå tilbake etter tapet mot ligaleder West Ham sist. Likevel var det i hovedsak to spillere det handlet om fredag kveld – Eric Bailly og Timothy Fosu-Mensah.

Bailly ødela kneet mot Tottenham under sommerturneen, og hadde altså ikke spilt på fem måneder.

Fosu-Mensah ødela sitt kne på utlån hos Fulham i april, og hadde altså ikke spilt på åtte måneder. Det er imidlertid to og et halvt år siden sist 22-åringen spilte for Uniteds førstelag – før det ble utlån til henholdsvis Crystal Palace og Fulham.

– Bailly så ut som seg selv…

Begge så ut til å komme fra oppgjøret uten fysiske problemer, men Bailly imponerte mest – i at han så mest ut som sitt gamle jeg.

Det betyr ikke at ivorianeren var fantastisk som midtstopper, men han brukte kroppen sin, styrte makker Di’Shon Bernard og var heller ikke redd for å prøve seg på et vilt brassespark, som nær ga scoring, etter corner midtveis i 1. omgang.

Se Baillys brassespark:

Det skal imidlertid sies at han gjorde en stygg pasningsfeil defensivt før pause, og det var bare en glimrende inngripen fra Bernard som reddet United fra et baklengsmål da.

Etter en drøy time ble han byttet ut.

Fosu-Mensah hadde et roligere comeback som defensiv midtbanespiller. I 1. omgang var han egentlig lite involvert, og tok også lite tak, selv om det skal sies at han hadde et skudd blokkert før returen fra hans skudd endte hos Teden Mengi og så via selvmål til 1-0.

Akkurat som Bailly (brassen) så fikk Fosu-Mensah sin mulighet til å gjøre kampen til et spektakulært comeback.

Tre minutter etter pause plukket han opp ballen etter en Newcastle-corner 25 meter fra eget mål, satte fart, sprintet forbi en spiller og var plutselig mutters alene med keeper etter et løp over hele banen. Dessverre ble skuddet slått til corner.

Han ble byttet ut etter en snau time.

Det var U23-nivå, motstander Newcastle var ikke fantastisk, men undertegnedes vurdering er at Bailly er atskillig nærmere et comeback på førstelaget enn det Fosu-Mensah er – men som nevnt, det er vanskelig å vite hva spillerne la i det.

Det aller viktigste var uansett at begge fikk et trygt comeback.

Flott Garner-mål

United gjorde uansett jobben mot Newcastle.

1-0 kom takket være et selvmål, etter at et Teden Mengi-skudd traff en spiller og helt lurte keeper.

2-0 kom etter godt forarbeid av det 16 år gamle stortalentet Hannibal Mejbri. Han snappet ballen fra en spiller høyt i banen, og la tversover til James Garner som dunket ballen stolpe inn på direkten fra cirka 15 meters hold.

Se Garners mål:

United kunne scoret flere mål, bursdagsgutt Arnau Puigmal traff for eksempel stolpen, men dette ble en kamp med varierende kvalitet og også bortelaget kunne scoret mer enn det trøstemålet de satte inn med ett minutt igjen av ordinær tid.

Dylan Levitt gjorde forresten comeback etter sin skade i 2. omgang, noe som er positivt med omfattende skadeproblemer på førstelagets midtbanespillere for tiden.

Se alle resultater, les referat, se tabell etc på våre faste sider om U23-laget.