Avstanden økte igjen

Det var åtte poeng opp til fjerdeplassen, nå er det elleve poeng igjen.

United gjorde jobben sin denne helgen, og så lenge håpet om fjerdeplassen lever så følger nok de fleste United-fans Liverpools resultater med et våkent blikk. Ikke helt som vi har blitt vant til, altså. De siste årene har det jo vært slik at om Liverpool avgjør sent i en kamp så har vi hatt muligheten til å trekke litt på skuldrene, og mumle noe om at det «uansett ikke angår oss».

Nå angår det oss (unntatt om vi gjør som det blir sagt i linken til venstre), men dette var kanskje ikke den helgen der vi hadde størst håp om å få hjelp. Swansea er ikke noe dårlig lag, og Liverpool har tidvis vært direkte strålende hjemme på Anfield.

Det tok heller ikke mange minuttene før Daniel Sturridge ga Liverpool ledelsen, og det hele så ut til å kunne bli nokså enkelt for Liverpool da 2-0 kom fra Jordan Henderson etter 20 minutter.

Men Swansea kjempet seg tilbake i kampen med to raske mål, fra Jonjo Shelvey og Wilfried Bony, og selv om Liverpool gikk til pause med 3-2 etter et nytt Sturridge-mål så kunne stadig Swansea ha håp om poeng, for det lå flere mål i lufta siden forsvarsspillet hos begge lag var alt annet enn imponerende.

Bony utlignet kort tid etter pause på straffespark, men dessverre for United scoret Jordan Henderson det som viste seg å bli vinnermålet i det 74. minutt.

Neste helg skal Liverpool til Southampton, mens United har spillefri på grunn av Citys ligacupfinale.