– Avskyelig oppførsel

Tidligere Everton-keeper mener budet på Baines og Fellaini stinker.

Det er en dårlig bevart hemmelighet at David Moyes ønsker seg to av sine tidligere disipler i Marouane Fellaini og Leighton Baines til Old Trafford.

Skottens siste bud på duoen, som lød på 28 millioner pund, ble imidlertid ikke engang vurdert av Everton.

I ettertid har flere reagert på hvor lavt Moyes har verdsatt Fellaini og Baines i form av den tilbudte kjøpesummen. Først ut var Mike Phelan som klaget på frekkhet fra Uniteds sin side, deretter kritiserte Everton-manager Roberto Martinez fremgangsmåten offentlig.

Neste angrep kommer fra tidligere Everton-målevakt Neville Southall.

– Budet stinker, og måten David Moyes har gått frem på er respektløs overfor Everton. Hele verden vet at Leighton Baines og Marouane Fellaini er verdt mer enn de 28 millionene, skriver Southall i sin spalte for bookingselskapet Paddy Power.

Baines med ball

– Det er virkelig avskyelig oppførsel mot Everton og respektløst overfor fansen, fortsetter han.

Southall, som voktet målet i Everton 578 ganger fra 1981-1998, altså før Moyes tid, mener situasjonen hadde blitt håndtert annerledes med Sir Alex Ferguson som United-sjef og at Everton-styreformann Bill Kenwright ville blitt lynsjet hvis han lot Baines gå.

– Dersom Fellaini går vil ikke like mange bry seg. De elsker Baines fordi han har vært stor – et forbilde – og å la han gå vil være som å si at klubben ikke bryr seg om fansen, kun om penger.