Avkledd og ydmyket

Manchester United tapte stort mot Liverpool på hjemmebane.

[poll id=»65″]Manchester United ble ydmyket av Liverpool på Old Trafford søndag, i en kamp der dommer Mark Clattenburg ikke hadde en av sine beste dager på jobben. Man hadde flere kontroversielle straffesituasjoner, tre av dem ble dømt og en av dem var soleklar. Tre røde kort burde blitt delt ut, kun et kom.

Høy temperatur

Det var Liverpool som kom best i gang og Sturridge viste allerede etter fem minutter at han kom til å bli en trussel. United slet med å få spillet i gang og hadde flere direkte dårlige pasninger, United så ukonsentrerte ut og brukte lang tid på å komme i gang. Kampen hadde høy temperatur og det så man etter kun seks minutter da Rafael kom med en tøff, men ren takling mot Steven Gerrard. De tøffe taklingene florerte i første omgang og spesielt Flanagan var mye involvert, en Flanagan som nok burde ha fått sitt andre gule kort i 2.omgang etter flere tilsnakk fra dommer Clattenburg.

Det var først etter 30 minutter vi skulle få den første av tre straffer i oppgjøret. Rafael fikk først gult kort etter en unødvendig og hard takling på Gerrard langt inne på Liverpools banehalvdel, før han burde fått sitt andre når han handset inne i straffefeltet. Klar hands og korrekt dømt straffe, Gerrard var sikker fra straffemerket og satte Liverpools første mål.

United kunne utlignet rett før pause etter en god jobb av Adnan Januzaj, som la 45 grader ut til Rooney, men avslutningen fra engelskmannen gikk rett på Mignolet.

Nok en straffe…

Liverpool sparket i gang andre omgang og det tok kun 30 sekunder før Clattenburg igjen kunne dømme straffespark. Phil Jones var alt for sent inne og dyttet Allen i ryggen, igjen en klar straffe og igjen var Gerrard iskald fra ellevemeteren og Liverpool ledet med 2-0.

PHIL JONES: Takler Suarez.

Nå så det tøft ut for United, og det ble ikke mindre tøffere da United ikke fikk straffe ved en hands av Glen Johnsen innenfor straffefeltet, men United fikk kun corner. United presset hardt for en rask redusering, men skapte ikke mye mot et kompakt Liverpool-lag. Så etter 55 minutter burde nok United fått straffe igjen, da Mignolet bokset til Vidic i ansiktet etter en corner. Ikke med vilje, men Mignolet var for sent inne og i følge regelboken burde det være straffe.

Rødt kort til Vidic

Det tok så kun ti minutter før en avgjørelse igjen gikk mot United. Flanagan meiet ned Rafael og burde fått sitt andre gule kort, men Clattenburg lot han slippe unna med tilsnakk. Så startet alle straffesituasjonene. Først ved Sturridge som kom i stor fart mot Vidic, før han filmet i det Vidic taklet. Ingen fysisk kontakt, men fra Clattenburgs posisjon så det ut som en klar straffe og han pekte på straffemerket. Nemanja Vidic fikk rødt kort og United måtte spille det siste kvarteret med ti mann.

Manchester United v Liverpool - Premier League
RØDT KORT: Nemanja Vidic.

Denne gang bommet Gerrard, men Liverpool burde fått straffe få minutter etterpå da Carrick felte Sturridge inne i boksen, men Clattenburg overså det denne gangen. Nå var det Liverpool som kjørte kampen og etter 83 minutter vartet David de Gea opp med en redning som i alle fall gledet frustrerte United-fans noe. Suarez driblet bort Jones og alene med De Gea skjøt han i lengste, men spanjolen bokset den ut til corner.

Suarez scoret imidlertid rett etterpå og satt den endelige spikeren i kista, 3-0 og kampen var så og si over. Verken United eller Liverpool skapte noe de siste ordinære minuttene pluss tillegg, og Liverpool tok en fullt fortjent seier mot et United-lag som presterte langt under pari.