Avansement i FA Youth Cup

Manchester United-juniorene knuste Torquay 4-0 på Moss Lane i tredje runde av FA Youth Cup.

Manchester United vant i fjor FA Youth Cup for tiende gang, etter å ha slått Sheffield United i finalen. I kveld møtte Uniteds unggutter det første hinderet på veien mot en ny triumf i turneringen, da Torquay sto på motsatt banehalvdel på Moss Lane i Altrincham i turneringens tredje runde.

HER kan du lese forhåndsstoff til kampen.

United-dominans

Paul McGuinness’ gutter gikk i angrep så å si rett fra avspark, og lot ikke Torquay få muligheten til å få initiativet. United dominerte banespillet fullstendig i starten, men de helt store sjansene uteble til det var spilt nærmere kvarteret.

Da fikk Tom Lawrence ballen litt utenfor Torquays 16-meter. Spissen nølte ikke et sekund og dunket ballen ned i venstre hjørne. United var i ledelsen på Moss Lane.

Uniteds midtbane, med Jack Rudge, og kanskje særlig Adnan Januzaj, i spissen, styrte spillet gjennom hele førsteomgang, og strødde baller av høy kvalitet rundt seg. I tillegg viste kantene og spissene god bevegelse, og de hurtige posisjonsbyttene gjorde at Torquay ikke hang med.

Dominansen betalte seg også med nok et mål før pause. Lawrence snappet opp en feilpasning midt inne på Torquays banehalvdel, og tredde ballen gjennom til toppscorer Jack Barmby på vei mot mål. Barmby var iskald alene med keeper, og satte ballen kontrollert i mål. Det så dermed lyst ut med tanke på videre spill i FA Youth Cup for United.

BANENS GIGANT: Adnan Januzaj spilte en meget god kamp i sin FA Youth Cup-debut.

Enkel seier

United-dominansen fortsatte også etter hvilen på Moss Lane, og presset ble etterhvert for mye for Torquay. Et drøyt kvarter ut i omgangen viste Mats Møller Dæhli seg frem da han tok med seg ballen og forserte gjennom Torquays midtbaneledd, før han fant Jack Barmby. Barmby avsluttet fra skrått hold, men Torquays keeper måtte gi retur på skuddet. Den satte Torquay-stopper Beattie i eget mål under press fra Donald Love, og kampen var i realiteten over.

Love skulle også vise seg å være involvert i Uniteds siste mål for kvelden. Innbytteren fikk ballen ute på høyrekanten, og slo et godt innlegg som fant Gyliano Van Velzen foran mål. Belgieren hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål fra en meters hold.

Dette ble også sluttresultatet i en kamp hvor United var fullstendig dominerende. Til tross for at hele laget fra fjorårets suksessesong er byttet ut, ser det ut som om United kan greie å slå fra seg også i årets turnering!

Uniteds norske representant, Mats Møller Dæhli, spilte en god kamp mot Torquay og viste flere ganger frem sin gode teknikk og pasningsfot.

Manchester United U 18 – Torquay U 18 4-0

1-0 Lawrence (18)2-0 Barmby (39)3-0 Beattie (selvmål 63)4-0 Van Velzen (82)Turnering: FA Youth Cup, 3. rundeSted: Moss Lane, AltrinchamTidspunkt: Fredag 2. desember kl. 20.00 (skandinavisk tid)

United: Liam Jacob, James Weir, Charni Ekangamene, Tyler Blackett, Luke McCullough (kaptein), Jack Rudge (Luke Hendrie), Mats Møller Dæhli, Adnan Januzaj, Gyliano Van Velzen, Tom Lawrence (Sam Byrne), Jack Barmby.

Benken: Joe Coll, Declan Dalley, Donald Love.

SpillerprofilerTerminlisteSpillerstatistikkScoringsstatistikk

____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

1. min: Kampen er i gang på Miss Lane.

3. min: Jack Barmby forsøker seg fra 30 meter, men skuddet går høyt over.

8. min: Tom Lawrence forsøker seg fra 18 meter, men skuddet stryker tverrliggeren og går over.

13. min: Manchester United har hatt ballen mye de flrste minuttene på Moss Lane, men har foreløpig ikke kommet til de helt store sjansene.

18. min: 1-0 UNITED! Tom Lawrence. United får betalt for dominansen. Tom Lawrence sender avgårde et skudd fra litt utenfor 16-meteren, som finner veien ned i venstre hjørne. Godt skudd, og Lawrences 5. mål for sesongen.

26. min: Charni Ekangamene kommer opp fra sin venstrebackposisjon, og forsøker seg med høyrefoten fra 20 meter. Skuddet dessverre for løst til å skape noen problemer for Torquays keeper.

30. min: United snytt for straffe? Tom Lawrence ser ut til å bli hektet av en Torquay-spiller inne i boksen, men dommeren – som er meget godt plasser – vinker spillet videre.

33. min: Jack Rudge får en god mulighet etter en corner, men avslutningen går rett på keeper.

36. min: Fullstendig mot spillets gang får Torquay en stor sjanse da en Torquay angriper får hodet på et langt fremspill. Liam Jacob får til slutt fomlet ballen ut over dødlinja.

37. min: Barmby forsøker seg, men keeper er godt nede og hindrer at United dobler ledelsen.

39. min: 2-0 UNITED! Jack Barmby. Tom Lawrence fanger ballen etter en svak Torquay-pasning, og sender Jack Barmby alene med keeper med en god pasning. Barmby er sikker som banken, og setter ballen trygt i mål. Toppscorer Barmbys 8. for sesongen.

PAUSE: United har dominert fullstendig de første 45 minuttene på Moss Lane, og Torquay er heldige som kun er to mål bak. Adnan Januzaj har vært meget god på Uniteds midtbane. Også Jack Rudge har vært mye involvert. Det lukter avansement til 4. runde for United-juniorene.

United-juniorenes toppscorer Jack Barmby fant veien til nettmaskene etter 39 minutter.

46. min: Vi er i gang med andreomgang! Kan United førtsette dominansen?

46. min: United får et frispark 25 meter fra mål. Lawrence forsøker seg, men skuddet spretter utenfor mål.

53. min: Luke Hendrie kommer inn for Jack Rudge.

54. min: Jack Barmby drar seg inn fra høyrekanten, og forsøker seg med venstrefoten, men keeper redder skuddet i korthjørnet.

58. min: Sam Byrne kommer inn for Tom Lawrence.

63. min: 3-0 UNITED! Selvmål. Mats Møller Dæhli med godt forarbeid da han spiller gjennom Jack Barmby. Barmbys skudd reddet av keeper, men Torquay-stopper Beattie setter ballen i eget nett under press fra innbytter Donald Love.

65. min: Torquay farlig frempå, men Jacob er fint nede og gjør en god redning på skuddet fra 10-12 meter.

66. min: Donald Love kommer inn for Adnan Januzaj.

82. min: 4-0 UNITED! Gyliano Van Velzen. Donald Love slår et glimrende innlegg fra høyresiden, og Van Velzen kan enkelt sette ballen i mål fra kloss hold.

89. min: Barmby må gå av banen med en liten smell. Ingen vits i å risikere noe på stillingen 4-0. United må avslutte kampen med 10 mann siden alle byttene allerede er benyttet.

SLUTT: United fortsatte dominansen fra førsteomgang, og Torquay var aldri i nærheten av å gjøre det spennende. Et selvmål fra en uheldig Torquay-forsvarer og en scoring av Gyliano Van Velzen sørget for at det til slutt ble 4-0. United er dermed videre til fjerde runde i turneringen!

Gyliano Van Velzen scoret Uniteds 4-0-mål etter flott forarbeid fra Donald Love.