– Endelig fikk de noe å smile for

REAKSJONER: Mourinho, Wenger, Welbeck, Ramsey, Mata og Dag Langerød hadde alle sitt å si etter søndagens oppgjør.

Det ble langt fra den ettermiddagen vi ønsket oss på Emirates denne søndagen.

I en kamp hvor kun tre poeng var godt nok for å holde liv i topp-fire drømmen, misbrukte United sjansene de fikk og ble hardt straffet av Arsenal.

Nå ligger alt på torsdagens returoppgjør mot Celta Vigo, noe Mourinho selv var meget klar på etter kampslutt søndag.

Les reaksjonene under!

José Mourinho

Portugiseren langt på vei bekreftet at Europaligaen var hovedprioriteten før søndagens oppgjør mot Arsenal, og naturlig nok sto han for det også etter kampslutt.

– Jeg er skuffet over resultatet, ikke innsatsen. Det var noen gode individuelle prestasjoner, men også kollektivt. Vi tapte ford vi ikke klarte å score, til tross for flere gode muligheter før de fikk sine mål. Arsenal var heldige med sitt første, sa Mourinho til Sky Sports.

Kunne sendt United i ledelsen: Wayne Rooney.

– Jeg kunne ikke bedt om mer fra de som ikke har spilt fotball på en stund. Jones, Smalling og Mata var alle fantastiske. Laget vårt så bra ut. Vi prøvde å vinne, vi spilte for å vinne og vi forsvarte oss godt. Arsenal var ikke bedre enn oss i mine øyne.

– Alt er på Europaligaen nå.  Vi spilte for å vinne i dag, selv om jeg gjorde en del forandringer på laget. Alt henger på torsdagen nå.

«Endelig får de smile litt…»

Ingen pressekonferanse med José Mourinho uten litt snadder. Det er vanskelig å tolke disse sitatene som noe annet enn et lite stikk til sin gamle rival, Arsene Wenger.

– Arsenalfansen er lykkelige, og jeg er lykkelig på deres vegne. Dette er første gangen jeg forlater Highbury eller Emirates og de er lykkelige. Første gang. Vanligvis så gråter de, de går i gatene med hodene nede. Endelig kunne de smile å synge i dag. Det er fint for dem, sa Mourinho på pressekonferansen, før han fortsatte:

– Det er en stor klubb. Tror du virkelig jeg nyter det faktum at en stor klubb som Arsenal ikke vinner troféer? Arsene Wenger er en stor trener, så det at jeg har den statistikken mot han er ikke normalt. Jeg bryr meg ikke noe om det, sa en smått flirende Mourinho til et samlet pressekorps.

Om forandringene på laget:

– Jeg fryktet at noen spillere ikke ville kklare 90 minutter i dag, så da måtte jeg rullere. Vi trenger alle. Troppen er liten nå, så det var fantatisk for Jones, Smalling og Mata at de fikk noen minutter.

– Rooney var en annen som fikk spilletid i dag. Denne kampen var en «velsignelse» for han. I den første omgangen hadde han kampens største sjanse. Alt han trengte å gjøre var å sette den mellom beina på Cech.  Han kom seg i gode posisjoner og hadde flere skudd. Han kommer til å bidra i sesonginnspurten. Pogba spilte ikke, Rashford fikk bare noen minutter, så på torsdag kommer vi til å ha et uthvilt lag.

Om Axel Tuanzebe:

– Han gjorde en fantastisk jobb. Jeg tror Alexis Sanchez har lært seg navnet hans nå.

Mourinho on #MUTV

What did Jose Mourinho make of Axel Tuanzebe’s performance? The boss has been chatting to MUTV…

Posted by Manchester United on Sunday, May 7, 2017

Til BBC fortsatte Mourinho:

– Det siste troféet jeg vant var for tre måneder siden. Det brydde jeg meg ikke noe om. Torsdagen blir årets viktigste kamp så langt. Jeg håper Old Trafford føler det samme, for vi trenger Old Trafford.

Axel Tuanzebe

– Treneren ga meg én oppgave: Ha kontroll på Alexis Sanchez.

Hør hva kampens store lyspunkt sett med United-briller hadde å si:

Arsene Wenger

«Wenger out» har blitt viral parodi, men i dag kunne den franske treneren endelig feire sin første seier over José Mourinho i Premier League.

– Det var en seier som krevde en god del tålmodighet. Du kunne se at vi var ganske nervøse i den første omgangen. Det forbedret seg i andre omgang og vi fikk målene vi trengte, sa Wenger til Sky Sports etter kampen.

Endelig fikk han seieren over Mourinho: Arsene Wenger.

Om å slå Mourinho:

– Vi har hatt mange poengdelinger, og mange gode lag som har møtt hverandre. Dette handler ikke om trener mot trener.

Om topp-fire:

– Det er fortsatt en matematisk mulighet, men vi trenger også litt hjelp fra andre. Den beste hjelpen er uansett den vi gir oss selv ved å vinne kampene våre.

Juan Mata

Danny Welbeck

Det måtte nesten skje. Den tidligere United-spilleren, som har vært sterkt plaget med skader etter overgangen, pungterte kampen med sitt mål bare tre minutter etter Xhakas skudd.

Det måtte skje… Danny Welbeck feirer sitt mål mot United.

– Det var utrolig viktig å vinne denne kampen, spesielt med tanke på tabellposisjonen vår. Nå skal vi bygge på denne kampen – og sørge for at vi får en god avslutning på sesongen.

Welbeck lot følelsene ta overhånd etter målet, noe mange spillere velger å avstå fra å gjøre mot sin gamle klubb.

– Jeg vokste opp i Manchester, men så fort jeg kommer på banen er det bare «business». Når du scorer må du være glad, det er bare naturlig, sa Welbeck til Sky Sports etter kampslutt.

Aaron Ramsey

– Jeg sa for noen uker siden at vi måtte vinne alle våre resterende kamper, men det skjedde ikke mot Tottenham. Nå bygger vi på dagens seier og forhåpentligvis vinner vi våre siste kamper.

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød

Reaksjoner etter Arsenal-tapet

Ansvarlig redaktør om debutant Axel Tuanzebe:– Han ble satt til å passe på Alexis Sanchez – tenk på den oppgaven! Absolutt godkjent!

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Sunday, May 7, 2017