Antonio vitne til Valencia-show

Dessverre var det ikke Antonio, men Enner Valencia som fant veien til nettmaskene.

Det så lenge ut til at Ecuador skulle få en god start på sitt mesterskap i den første kampen mot Sveits, men europeerne slo tilbake og snudde 0-1 til 2-1, blant annet med en scoring fem minutter på overtid.

Natt til lørdag var ecuadorianerne i aksjon igjen. Motstanderen var Honduras, som hadde kommet fra fra 0-3-tap mot Frankrike.

Antonio Valencia startet på høyrekanten til Ecuador, men måtte se Carlo Costly utnytte en forvarstabbe og sette inn 1-0 til Honduras etter 31 minutter.

Mellomamerikanernes glede var imidlertid kortvarig, og kun tre minutter senere utliknet Valencias navnebror, Enner Valencia, til 1-1.

Honduras v Ecuador: Group E - 2014 FIFA World Cup Brazil
GULT KORT: Antonio Valencia hadde ikke sin beste dag på jobben, og fikk også med seg et gult kort.

Etter 57 minutter måtte Antonio Valencia avfinne seg med en plass i dommerenes bok, etter en klønete felling.

Mens United-spilleren altså noterte seg for et gult kort, stjal navnebroren overskriftene med sin andre scoring. En god innsvinger fant Enner Valencia i boksen. Den kliniske avslutteren var nådeløs, og dermed stakk Ecuador av med alle poengene.

Uniteds høyreving hadde et par gode involveringer som kunne ha resultert i mer enn det gjorde. Han hadde en flott gjennombruddspasning til Caicedo da han ble snytt for straffe, samt godt forarbeid til Enner Valencias tredje mål, som riktignok ble avvinket for hands. Ballen ble slått opp i armen på Antonio Valencia fra kloss hold – en avgjørelse det kan settes spørsmålstegn ved.

Antonio Valencia og co går dermed forbi Sveits på målforskjell før den siste kampen mot Frankrike. Ecuador kan gå videre med både seier, uavgjort og tap, avhengig av som skjer i kampen mellom Honduras og Sveits. Frankrike har seks poeng, mens Honduras er poengløse.

Ecuador spiller sin siste gruppespillkamp mot Frankrike på Maracanã onsdag 25. juni klokken 22.00. Nummer to i gruppen møter etter all sannsynlighet Argentina i åttedelsfinalen. For å vinne gruppen må Ecuador slå Frankrike med tre mål.