Angrepsstjernene ordnet tre poeng

KAMPREFERAT: Van Persie og Rooney sørget for tre helt nødvendige poeng på Selhurst Park.

David Moyes hadde valgt ut et populært mannskap lørdag kveld. Endelig fikk man se både Adnan Januzaj, Wayne Rooney og Juan Mata i trioen bak Robin van Persie, og i tillegg var Marouane Fellaini ved Michael Carricks side fra start.

[poll id=»62″]Det var med andre ord et offensivt mannskap som gjestet Selhurst Park. Vertene la seg som ventet dypt, og skapte problemer for United med sin kompakte, lojale kampplan. Manchester United har tidligere blitt kritisert for deres manglende evne til å skape sjanser mot etablert forsvar, og i løpet av den første omgangen kunne man se hvorfor.

Sjansefattig

Det tok noen minutter før Manchester United kom i gang. Til tross for enkelte fine kombinasjoner, tok det 26 minutter før bortelaget noterte seg for sin første målsjanse, med unntak av nettkjenningen til Adnan Januzaj, som ble annullert for hands. Wayne Rooney fikk tilbake ballen etter et hjørnespark, og svingte ballen mot lengste stolpe. Delaney måtte først redde ballen på streken, før Nemanja Vidic headet ballen like over fra kloss hold. Nære for United.

Like etterpå var det klabb og babb i United-feltet, og David de Gea måtte ut i full strekk da Jonathan Parr headet ballen mot mål via høyreback Chris Smalling. Det så imidlertid ut til at den spanske målvakten hadde god kontroll.

To minutter før slutt kunne Marouane Fellaini notert seg for sin første scoring i United-trøye. Etter fine kombinasjoner på høyrekanten mottok belgieren ballen på ti meter. Den tidligere Everton-spilleren skulle bare bredside ballen i det lengste hjørnet, men avslutningen snek seg en meter utenfor stolpen til Julián Speroni.

Kvalitet på topp

Også den andre omgangen åpnet relativt omstendelig. United slet med å komme til sjanser, og ble ofte gående på kryss og tvers. Det holdt på å straffe seg da Vidic spilte bort ballen, men serberen la Murray i bakken og tok det gule kortet. Like etterpå smalt det andre veien. Patrice Evra ble lagt i bakken på sekstenmeterstreken av Marouane Chamakh, og Michael Oliver pekte på krittmerket. Robin van Persie gjorde ingen feil, og sendte Speroni én vei og la ballen klinisk den andre.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
JUBEL: Manchester United kunne juble da Van Persie sendte dem i føringen.

Noen minutter senere måtte Speroni ut i full strekk da Marouane Fellaini testet skuddfoten fra 20 meter, før David de Gea måtte gjøre en enda bedre redning etter et skuddforsøk fra innbytter Cameron Jerome. Før kampen stod Manchester United med 68 kamper uten tap i kamper hvor de har tatt ledelsen, og gjestene hadde selvsagt lyst til at det skulle bli 69. Og i det 69. spilleminutt slo Patrice Evra ballen inn foran mål, hvor Wayne Rooney hamret ballen i det lengste hjørnet med utsøkt volleyteknikk. 2-0 til United!

TALENTFULL: Unge Adnan Januzaj ble byttet ut til fordel for en nesten 22 år eldre Ryan Giggs. Januzaj stilte for anledningen med ny frisyre, og poserte gladelig for kameramannen.

Nå løsnet det for alvor for United offensivt. Adnan Januzaj sendte Robin van Persie i løpsduell med Damien Delaney. Den nederlandske angrepsstjernen snurret en liten runde med Palace-forsvareren før han avsluttet fra spiss vinkel. Ballen smalt i tverrliggeren bak en utspilt Julián Speroni, men ballen spratt ut på banen igjen. Et glimt av fjorårsformen for kveldens første målscorer.

Flere sjanser ble det imidlertid ikke for den 30 år gamle spissen, som ble byttet ut snaut ti minutter senere til fordel for Antonio Valencia. Samtidig ble Adnan Januzaj erstattet av Ryan Giggs – en alderforskjell på nesten 22 år. Den aldrende waliseren fikk ikke være med på noen fotballfest, for de siste ti minuttene handlet kun om å kontrollere inn seieren for bortelaget.

Tre minutter tasset også Marouane Fellaini av banen, og kunne dermed juble for sin første ligaseier fra start i United-trøya. På tampen headet riktignok Scott Dann like utenfor stolpen til United, men gjestenes seier var aldri truet.