Angrende «Sheasie»

Foran mandagens gjensyn med Old Trafford, innrømmer Sunderland-stopper John O’Shea at han burde ha blitt værende i United.

O’Shea, som med tiden har rukket å bli 35 år gammel, var i mange år en av Sir Alex Fergusons mest betrodde tjenere.
Fra den forsiktige debuten i oktober 1999 og frem til avskjedskampen i mai 2011, trakk den anvendelige iren den røde trøyen over sitt kloke hode tett oppunder 400 ganger. 

Han vant Premier League fem ganger, Champions League i 2008, og sikret seg i tillegg vinnermedaljer både i FIFA Klubb-VM, FA- og Ligacupen. Kort sagt: John O’Shea var i mange år et særdeles viktig medlem av førstelagstroppen på Old Trafford.

Etter å ha avsluttet 2010/11-sesongen med Premier League-medaljen rundt halsen for femte gang, visste O’Shea at han fortsatt hadde ett år igjen av kontraktsperioden. Han visste også at han hadde muligheten til å forlenge med ytterligere ett år. Men tvilen var begynt å melde seg. Han var 30 år gammel, og usikker på hvor mye spilletid han kunne regne med i fortsettelsen. Så dukket det opp et tilbud fra Sunderland som skulle få drastiske følger for «Sheasies» videre karriere.

“Burde jeg ha blitt værende i United en stund til? Ja, den tanken har jeg tenkt flere ganger.”

– John O’Shea

Stilt overfor valget mellom færre og færre spilleminutter på Old Trafford og tilnærmet garantert fast plass på Stadium of Light, bestemte O’Shea seg for å rydde garderobeskapet og sette kursen mot nordøst. Der etablerte veteranen seg som ventet umiddelbart, og nå er han allerede inne i sin sjette sesong.

– Men burde jeg ha blitt værende i United en stund til? Ja, den tanken har jeg tenkt flere ganger, vedgår han, ifølge The Independent.

– Jeg hadde ett år igjen av kontrakten, og vi hadde alltid vært enige om at jeg kunne dra dersom manageren mente at jeg ikke ville få nok spilletid til å holde meg fornøyd.

– Den gangen tenkte jeg som så at jeg garantert ville få spille langt mer fotball dersom jeg forlot United; men det var ingen enkel beslutning å ta, det er helt sikkert.

Gjensyn på mandag

gettyimages-114499791
JOHN O’SHEA i 2011, med sitt femte Premier League-trofé.

På 2. juledag returnerer John O’Shea for sjette gang etter overgangen til arenaen hvor han skapte sin karriere.

– Jeg håper at det ikke blir siste gang, sier han.

– Jeg føler meg i god form og har ambisjoner om å fortsette. Heldigvis har jeg stort sett sluppet unna lange skadefravær og større operasjoner, så jeg håper å kunne dra karrieren ut så lenge som mulig.

– Da jeg forlot United var jeg rimelig sikker på at jeg ville klare å holde det gående, rett og slett fordi jeg gjennom hele karrieren har passet på meg selv og gjort de riktige tingene, avslutter den gamle United-helten.