Marcus Rashford måtte stå over sin første kamp for sesongen, og er også usikker til helgas kamp mot West Ham. I tillegg manglet Edinson Cavani, Paul Pogba, Donny van de Beek, Juan Mata og Phil Jones, samt David de Gea som fortsatt ikke er klar igjen etter å ha overvært fødsel i Spania.

Mason Greenwood erstattet Rashford offensivt, på midten ble Fred hvilt til fordel for Nemanja Matic, mens Eric Bailly og Alex Telles tok over for Victor Lindelöf og Luke Shaw i backrekka.

Det var altså fire endringer fra laget som slo City i helga, men en kikk på benken viste hvordan skadene har påvirket. De eneste to offensive alternativene for Solskjær på benken var nemlig Amad Diallo (18) og Shola Shoretire (17).

Veldig svak start

Det var imidlertid ingen av de offensive spillerne som startet som tok vare på sjansen de fikk ute på gressteppet de første 45 minuttene. United var svake.

Italienerne stod høyt, og lyktes med det mot et United som manglet kvalitet med ball og gode offensive relasjoner.

Etter fem minutter trodde man, fra sofaen, at Milan hadde tatt ledelsen, men reprisene viste at Uniteds offsidelinje satt bra. Det var en scoring som aldri kunne blitt godkjent.

Det samme kan man ikke si etter elleve minutter.

Franck Kessie fikk et innkast fra høyrekanten kastet til seg på 16-metersstreken, fikk kontroll over ballen og sendte i vei et skudd på halvspretten som føk inn i bortre hjørne.

Milan-spillerne jublet. Henderson fortvilte.

Ingen tenkte noe annet enn scoring. Heller ikke United-spillerne.

TRODDE DE SCORET: Men VAR fratok Milan den 1-0-ledelsen Franck Kessie (nr 79) trodde han hadde ordnet.

Så dukket imidlertid VAR opp.

Kessie skal ha vært borti ballen så vidt med hånda før skuddet ble sendt av gårde og dermed er det ingen bønn. Der er fotballreglene nå for tiden nådeløse – alle scoringer skal annulleres hvis målscoreren toucher ballen med hånda i forkant. Etter det siste møtet blant de som bestemmer reglene blir det slik også neste sesong. Det er allerede bestemt.

Det hjalp lite for Milan at TV-seerne ikke fikk se en eneste reprise som viste handsen.

United slapp unna, selv om det skal sies at Milan-spilleren ikke protesterte på avgjørelsen.

Vanvittig bom

Og sju minutter før pause skulle og burde Solskjærs utvalgte tatt ledelsen. Når jeg skriver dette lenge etterpå så forstår jeg fortsatt nesten ikke hvordan Maguire unngikk å score.

Alex Telles slo en corner fra høyre, Bruno Fernandes stusset ballen til bakre stolpe der Harry Maguire stormet frem og bare skulle sette ballen i tomt bur fra 50 centimeter, men United-kapteinen beinet ballen i innsiden av stolpen og ut.

Det var en miss for evigheten, én som kommer til å snakkes om lenge.

TRAFF MED LEGGEN: Dermed ble det en stygg bom for Harry Maguire.
FORTVILET: Dette blikket sier alt om den misbrukte sjansen.

Samtidig må man være så ærlig at United ikke hadde fortjent en 1-0-ledelse til pause.

Venstresiden med Telles og James var ufarlig, Greenwood klarte ikke å bidra fra høyresiden og Matic og McTominay bidro for lite fremover på banen.

Martial hadde et godt skudd tidlig i kampen, men Greenwood, Bruno og James stod til sammen for 0 avslutninger før pause, siden stussen til Bruno jo var pasning til Maguire før gigantsjansen.

Solskjær kan heller ikke ha likt det han så.

Det er umulig å vite hva han sa til spillerne i pausen, men han sendte i alle fall utpå Amad Diallo til ivorianerens første hele omgang i sin profesjonelle fotballkarriere.

Fem minutter etter ga det uttelling.

18-åringen scoret med en gang

Bruno Fernandes hadde ballen midt på banen. I 1. omgang gikk ingen på løp i bakrom, men 18 år gamle Amad gjorde det. Pasningen var perfekt, keeper kom ut, men med ryggen mot mål skjønte ivorianeren hva som skjedde og headet ballen over keeper og i mål.

En nydelig scoring, og for en måte å presentere seg for fansen på.

Ikke lenge etter var Daniel James også nær ved å bryte gjennom, men han kom for skrått på mål og avslutningen ble blokkert til corner.

James skulle også scoret med snaue 20 minutter igjen å spille, men bommet helt upresset på bakre stolpe etter fint forarbeid av Mason Greenwood.

Solskjær sendte utpå Fred, Luke Shaw og Brandon Williams for Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James med 17 minutter igjen å spille, men la det være veldig klart: United ble nok litt bedre etter pause, men Milan var farlig frempå flere ganger.

Krunic kunnet scoret på et innlegg, og Kessie hadde nok et skudd som Henderson måtte slå til corner.

Til slutt glapp det også.

Fordel Milan

Milan fikk corner ett minutt på overtid, og den corneren ble headet i mål av danske Simon Kjær. Dean Henderson var ikke raskt nok oppe med hendene, og ballen fløy inn over ham.

Det var Uniteds første baklengsmål på 503 minutter.

Bittert ja, men totalt sett så er det vel bare å innrømme at Milan fortjente den scoringen.

Etter de store misbrukte sjansene til Harry Maguire og Daniel James så er det heller ikke så mange andre å skylde på enn seg selv for at det ikke ble seier.

United har bare to tap på de siste 26 kampene, men med 1-1 er det en liten fordel italienerne før returkampen neste uke. De har nemlig et bortemål. Det betyr at United må score for å ha en sjanse til å avansere til kvartfinalen.