– Alle i landet ville ha dem

Nicky Butt forteller hvordan United slo konkurrentene i kampen om Nishan Burkart og Tahith Chong.

United valgte å forsterke akademiet med internasjonalt krydder denne sommeren, og viste at klubben fortsatt kan vinne frem i kampen om de beste unge spillerne.

Både Tahith Chong og Nishan Burkart var ifølge akademisjef Nicky Butt svært ettertraktede spillere, som til nå har bidratt i U18-lagets to kalasseire på rad.

– Da vi hentet Chong og Burkart, var det egentlig første gang vi har gått ut i Europa og kjøpt spillere. Mer eller mindre alle klubbene i landet var ute etter de to, sier Butt til Manchester Evening News.

Soccerex - Manchester
FORNØYD: Nicky Butt er strålende fornøyd med at Manchester United greide å sikre seg ettertraktede Tahith Chong og Nishan Burkart.

En familieomvisning på Old Trafford og en kjapp titt på hvordan andre United-akademispillere har greid seg, var nok til å sørge for at «de aldri ville dra noe annet sted».

«Alle» får en karriere

Ifølge akademisjefen er det først og fremst United-akademiets historikk for å få frem spillere som bidrar til at de beste unge talentene ønsker seg dit.

– Klubber kan si hva de vil til unge spillere, de kan selge klubben, og vi kan selge vår, men i bunn og grunn er det ubenektelige fakta som skiller oss fra resten. Ingen annen klubb i England, eller Europa, skaper så mange profesjonelle fotballspillere som oss, sier Butt.

Forrige sesong var 58 tidligere akademispillere aktive for Championship-klubber eller klubber lengre ned i divisjonssystemet, mens unge talenter som Marcus Rashford har slått igjennom på førstelaget, ifølge Butt.

Den tidligere midtbanespilleren tror både Burkart og Chong har gode muligheter til å følge i Rashfords fotspor.

Atleter

angelgomes (650 x 358)
GJENNOMBRUDD? Angel Gomes har imponert stort for U18-laget så langt, og er nok en av de mange spillerne Butt spår en lys fremtid.

– Begge Nishans foreldre er tidligere olympere, så han har det i blodet. Tahith er 185 høy, med brede skuldre, og smal midje. Begge er perfekt bygget, med perfekt høyde, de er atleter, sier Butt.

Videre forteller han at de begge har selvtilliten som kreves for å lykkes på Old Trafford, og at de allerede er i gang på et høyere nivå enn det de fleste i deres alder vanligvis er.

Butt er nå i gang med å forberede de to talentfulle spillerne på U23-spill, noe som blant annet innebærer muskelbygging og integrering i både klubben og byen Manchester. Han er positiv til både de to og resten av U18-troppen.

– Det er en haug med andre spillere vi har stor tro på. Dette er en gruppe som ser veldig bra ut, avslutter han.