– Alle har en mening om Pogba

Solskjær snakket om Pogba og Sánchez i forkant av Everton-kampen.

Det første spørsmålet i den lukkede delen av pressekonferansen handlet om Paul Pogba. Solskjær ble spurt om ikke det er slik at franskmannen bør spille som en ren nummer ti, og altså med enda mindre defensivt ansvar.

– Alle har en mening om Paul. Vi har sittet sammen med Paul og diskutert hans posisjon. Vi vet at han kan spille som en tier, vi vet at han kan være en sekser og vi vet at han kan spille i det som sannsynligvis er hans foretrukne posisjon, som en av tre, slik han gjorde for oss i begynnelsen, og slik han har gjort for Juventus. For Frankrike har han spilt som en av to holdende midtbanespillere med Kanté. Det er det som er så bra med Paul – han kan gjøre begge deler.

– Det vi må gjøre med alle spillerne er å tilpasse oss til kampene – hva den kampen trenger. Noen kamper har trengt at Paul ligger dypere, noen ganger har vi trengt ham høyere i banen. Han er som alle andre med at vi prøver å justere hans posisjon for lagets beste.

Les hva Solskjær sa i den åpne delen av pressekonferansen her.

Du snakket tidligere om at laget trengte en virkelighetssjekk. Har du også fått det angående oppgaven, om at det ikke er en «quick fix»?

– Ja, vi vet at det ikke er en «quick fix». Det var vi klar over da vi kom. Det å få spillerne til å gjøre noe helt annerledes er ikke noe som skjer over natta. Vi må ta det steg for steg. Jeg har sagt det så mange ganger: jeg ønsker at dette laget skal være det laget som jobber hardest i ligaen – et av lagene som er best trent i ligaen. Det skjer ikke over natta. Vi trenger en pre-season, vi trenger en lang periode der vi gjør det, vi ønsker en satt [spille]stil – vi ønsker jo ikke å gå inn i alle kamper ved å tilpasse oss til motstanderen. Vi ønsker å vise hvem som bestemmer. Det er så mange ting, men det er noe som må skje gradvis.

– Dere vet, disse spillerne har hatt Mourinho, Van Gaal, Ferguson, Moyes – fire av de beste managerne som har vært i England. Jeg, Mick, Carrick og McKenna er nye, og vi ønsker å spille på en annen måte [enn slik United spilte], så det tar tid.

MÅ FORANDRES GRADVIS: Fra Mourinho-fotball til Solskjær-fotball.

En journalist lurte på hvordan hva United gjør på overgangsmarkedet i sommer vil bli påvirket av om det blir Champions League-fotball eller Europa League-fotball.

– En har både korttidsplaner og langtidsmål. Målene over et lenger perspektiv endrer seg ikke, og langtidsambisjonene endrer seg ikke. Vi planlegger å havne i topp fire, og vi planlegger å være i Champions League neste sesong, og vi ønsker spillere som holder oss i Champions League, og flytter oss oppover på tabellen.

Det har vært nesten en tapt sesong for Alexis Sánchez. Gitt dine mål og ambisjoner for hvor du vil klubben skal være, og dine korttidsmål om å tette luka til lag som Manchester City og Liverpool, har dere råd til å ha med dere spillere som har en tapt sesong, og som ikke leverer regelmessig slik du ønsker at de skal?

– Klubben kan ikke bære spillere – de må ta eierskap [over det selv], bli stadig bedre og vise den riktige sulten etter å bli bedre, og til å gjøre laget til et bedre lag. Jeg snakker ikke om Alexis individuelt nå. Alle lever under de samme kravene til de standardene vi har satt.

– For å snakke om Alexis, så har han vært uheldig med skader. Siden jeg kom inn har han hatt to langtidsskader, som ikke har gagnet ham. Og flere av de andre har hatt skader også.

– Men vi ser på karakteren til alle spillerne. Vi ser på hvem vi ønsker å beholde, og hvem vi ønsker å la gå videre.

Er han [Alexis] en du ønsker å beholde?

– Alexis er fantastisk talentfull, og når han er på sitt høyeste nivå, så ønsker vi selvsagt at det er oss han presterer for.

HAR VÆRT UHELDIG MED SKADER: Alexis Sánchez.

Les mer om hva Solskjær hadde å si om overganger og overgangsstrategi her.