Alene igjen uten scoring – nå skal hun til VM

Alex Greenwood blir ikke eneste United-kvinne i sommerens VM-sluttspill i Frankrike.

Onsdag ettermiddag tok Skottland-landslagssjef Shelley Kerr ut sin tropp til sommerens VM-sluttspill, og gledelig nok er to av Manchester United-opprykksheltene med i troppen.

Lizzie Arnot – som scoret Manchester Uniteds aller første mål da Liverpool ble slått i ligacupen i august 2018 – er med i troppen. Det samme er den allsidige backen Kirsty Smith.

I VM kan de to fort ende opp med å møte en lagvenninne. United-kaptein Alex Greenwood er nemlig i Phil Nevilles England-tropp, og England og Skottland er i samme gruppe, og møter hverandre i første kamp (søndag 9. juni) i Nice. Japan (som er favoritt til å gå videre sammen med England) og Argentina er også i samme gruppe

LES OGSÅ: Greenwood til VM

Arnot og Smith bor for øvrig i kollektiv sammen.

VM-KLARE: Lizzie Arnot og Kirsty Smith, her under lørdagens opprykksfeiring i Leigh.

Alene igjen uten scoring

Tidligere i dag skrev vi om at Uniteds kvinnelag har latt fire spillere forlate klubben.

At Charlie Devlin ble frigitt var nok den største overraskelsen, siden hun tidvis har bidratt godt med både mål, målgivende pasninger og hardt arbeid – hun kom seg opp på et tosifret antall målpoeng for United.

At Naomi Hartley (som i vårsesongen har vært utlånt til Sheffield United) også ble frigitt stjeler færre overskrifter, men det betyr at landslagsuttatte Kirsty Smith nå plutselig er den eneste utespilleren i United-stallen som har spilt for United og som ikke har scoret.

16 utespillere var i aksjon for United sist sesong, og midtstopper Hartley (én kamp fra start, to innhopp) og backen Smith (19 kamper fra start, fire innhopp) var de eneste som ikke klarte å tegne seg på scoringslisten i løpet av de kampene – men lenge hadde de selskap av flere andre.

Før de to siste ligakampene mot Millwall og Lewes var også Martha Harris, Aimee Palmer og Amy Turner på lista over spillere som ikke hadde scoret. Men Turner scoret i begge (!) de siste kampene, Harris scoret mot Millwall på et straffespark hun selv hadde skaffet, mens Palmer dunket inn 4-0-målet i sist helgs avslutningskamp mot Lewes.

Vi får håpe målet kommer neste sesong for Smith også, selv om det ikke er hennes viktigste jobb på banen!