Æresvakt for Eagles, Dong og Lee

PÅ DENNE DAG I 2007: Chelsea står æresvakt for et svært redusert United-lag.

Edwin van der Sar – Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra –Cristiano Ronaldo, Michael Carrick, Paul Scholes, Ryan Giggs – Wayne Rooney, Louis Saha.

Dette ser ut som et lag vi i 2006/07-sesongen fort kunne valgt i en toppkamp mot Chelsea, kunne det ikke? 

Det er de elleve spillerne som oftest startet for oss den sesongen, men da vi møtte Chelsea på Stamford Bridge, så valgte Sir Alex Ferguson å droppe samtlige elleve fra startelleveren.

United hadde endelig tatt tilbake ligatittelen fra Chelsea – en klubb vi hadde stått æresvakt to år tidligere. Det var en ydmykelse av den typen en kan være sikker på at Ferguson hadde gitt beskjed til spillerne om å bruke som motivasjon for å ta tilbake til tittelen.

Så var tittelen tilbake i Uniteds hender, og vi skulle få æresvakt fra Mourinhos lag i retur. 

Da valgte Ferguson å stille uten samtlige av de viktigste spillerne på veien tilbake til tronen. Det gikk fint an å rettferdiggjøre det å stille slik på andre måter (blant annet hadde United hatt en del skadeproblemer i forsvar), men der og da var det likevel lett å tenke at Ferguson kanskje dro det hele såpass langt for å ydmyke Chelsea enda litt mer.

Gabriel Heinze var den som var nærmest førsteelleveren av de som startet, og argentineren ledet dermed United ut som kaptein – et United-lag som blant annet hadde Chris Eagles, Dong Fangzhuo (kineseren debuterte på Stamford Bridge) og Kieran Lee på laget.

Det så unektelig litt merkelig ut at de tre sistnevnte ble applaudert ut på banen av John Terry, Michael Essien, Claude Makélélé og de andre Chelsea-stjernene (de blå stilte også svekket, men på langt nær så mye som United).

Chelsea dominerte kampen, men United klarte 0-0 på brua.

Uniteds startellever: Tomasz Kuszczak; Wes Brown, John O’Shea, Gabriel Heinze, Kieran Lee, Chris Eagles, Darren Fletcher, Kieran Richardson, Dong Fangzhuo, Alan Smith, Ole Gunnar Solskjær.