Adnans artisteri

KAMPREFERAT: United slo Aston Villa 1-0 takket være et kunstverk av en scoring signert Adnan Januzaj.

Aston Villa 0-1 (0-1) United

Premier League
Villa Park, 14. aug. 2015
42.200 tilskuere
Dommer: Mike Dean

29. min.: 0-1 Januzaj

Louis van Gaal ga fornyet tillit til ti av de elleve som startet åpningsrunden mot Tottenham. Adnan Januzaj kom inn for Ashley Young og den unge belgeren skulle vise seg tilliten verdig.

United åpnet kampen med et omstendelig spill som kune minne mye om Tottenham-kampen. På en annen side, det ville vært en grov overdrivelse å si at det sprudlet av hjemmelaget det første kvarteret.

Styrte før pause

Etter snaue 15 minutter fikk United en brukbar sjanse på dødball. Memphis Depay løftet et frispark fra venstrekanten inn i feltet og Morgan Schneiderlin dukket umarkert opp på bakerste stolpe. Franskmannen traff imidlertid dårlig med headingen som gikk himmelhøyt over.

Like etter var Memphis Depay centimetre for sent ute på en mislykket klarering i Villa-forsvaret men en våken Guzan ryddet opp med en sklitakling i reddet det som kunne blitt en stor sjanse for United.

Ikke lenge etter hadde Memphis en brukbar mulighet til, men skuddet ble blokkert til corner.

Etter en snau halvtime hadde United hatt knappe 60 prosent ballbesittelse og sakte men sikkert begynte United å få kampen inn i sitt spor. Adnan Januzaj serverte et innlegg mot Memphis, men pasningen var unøyaktig og umulig å styre på mål for nederlenderen.

Likevel så det bare ut til at det var et lag som var i stand til å score på Villa Park den første halvtimen, og ikke lenge etter ga Louis van Gaal svar på tiltale til de som mener at United spiller for omstendig pasningsspillet.

YES: Januzaj har sendt United i føringen og gratuleres av Mata og Memphis

Og ikke minst de som var uenig med valget av Januzaj fra start.

United kombinerte fint på venstrekanten med Shaw og Memphis. Mata vandret over fra høyre til venstre, fikk ballen og vartet opp med en genial stikkball, med venstrefoten, til Januzaj. Belgieren fintet av en Villa-spiller før han plasserte ballen mellom to andre og stolpen.

En vakker scoring av United, og Januzaj viste et instinkt som kanskje kan gjøre ham til en joker i diskusjonen om en spissplass eller i det minste 10-rollen.

Et litt småsløvt United rett før pause, ga Ville noen halvsjanser, men Romero var tilnærmet arbeidsledig de første 45 minuttene.

En første omgang som stort sett var positiv sett med United-øyne, men formen til Wayne Rooney bekymrer. Førsteberøringen hans var gjennomgående svak i hele 1. omgang

Villa ville vinne…

2. omgangen ble en ganske annen affære, og det var tydelig at hjemmelaget hadde fått beskjed om å tørre mer av manager Tim Sherwood.

Villa skapte flere farligheter både på dødballer og i åpent spill, men Romero tok seg av det som kom på betryggende vis.

Etter snaue timen så Van Gaal at han måtte foreta seg noe med balansen i laget og målscorer Adnan Januzaj og Michael Carrick gikk ut til fordel for Bastian Schweinsteiger og Ander Herrera.

Byttene så ut til å hjelpe United i en litt kritisk fase av spillet. Etter en god Villa-periode, klarte United å ta tilbake initiativet i kampen. I de ti påfølgende minuttene etter at Van Gaal byttet inn Schweinsteiger og Herrera hadde United nesten 70 prosent ballbesittelse.

Halvveis ut i 2. omgang var Schneiderlin arkitekten bak et United-angrep som endte med et innlegg som ble klarert like foran panneluggen til Wayne Rooney.

Overnatter på toppen

Med 18 minutter igjen på kampuret fikk Memphis Depay alle muligheters mor til å avgjøre kampen. En genial pasning av Mata sørget for at Memphis kom aldeles alene med Guzan, men toppscoreren fra Nederland sist sesong satte ballen til side for mål.

Begge lag hadde flere brukbare sjanser mot slutten og de siste 15 minuttene bød på neglebiting for United-fansen. Villa hadde mest av ballen de siste minuttene, men hadde store vanskeligheter med å skape noe mot et godt organisert United-lag.

Det var ingen sprudlende kamp av United, men seieren var fortjent nok. United skapte de farligste sjansene og hadde samlet sett bra kontroll bakover.

United holder nullen for andre kamp på rad, og i denne kampen var Daley Blind solid på stopperplass. Dermed har United en backfirer som fungerer godt sammen med en fersk keeper som virker trygg.

Seks poeng på to kamper er en perfekt start for Van Gaal som måtte vente til sine fjerde ligakamp på sesongens første seier i 2014/15.

Dermed overnatter United på tabelltoppen. Måtte det bare vare…