– Å score med ett øye er jo også en ferdighet

Paul Scholes mener Bruno Fernandes lurte dommeren med straffesparket som ga 2-0 mot Granada. Ole Gunnar Solskjær forteller at portugiseren kom i garderoben med et blått øye.

På pressekonferansen i Sør-Spania var nordmannen lettet over at Fernandes sikret et strålende utgangspunkt før returoppgjøret i Manchester.

Det går uten Scott McTominay, Harry Maguire og Luke Shaw som alle pådro seg gule kort.

– Det andre målet var viktig siden vi mangler tre spillere i returoppgjøret. Jeg synes ikke vi fortjente så mange gule kort, men jeg er selvfølgelig fornøyd med resultatet, sa Solskjær.

LES OGSÅ:

scorgra
2-0-SEIER: United tok med seg to scoringer og null baklengs tilbake til Manchester. Her har Marcus Rashford sendt United i ledelsen.

– Fikk et slag i ansiktet

En skadeplaget Marcus Rashford sendte United i ledelsen med sitt 20. mål for sesongen etter en presis gjennombruddspasning fra Victor Lindelöf.

– Det var en flott pasning fra Victor, og det krever ferdigheter for å ta ned ballen på den måten som Marcus gjorde. Det har vi sett før. Et klassemål, oppsummerte Solskjær.

Rett før slutt fikk Fernandes straffespark i en duell der han ble dyttet i bakken.

På pressekonferansen ble Solskjær spurt om han var enig med Scholes i at portugiseren lurte dommeren.

– Jeg har ikke sett reprisen. Jeg så bare øyet hans etter kampen. Han fikk et slag. Mick Phelan satt bak meg på benken og sa at han fikk en smell i ansiktet. Dermed var det visstnok en klar straffe. Å score med ett øye er jo også en ferdighet, svarte Solskjær.

Straffen snek seg i mål. 26-åringens 19 scoring på 20 forsøk i United-trøya.

– Bruno driver både seg selv og laget framover. Han har en sult etter å vinne og gjøre det bra. Vi må kreve mer, det er sånn vi må ta det neste steget.

Granada CF v Manchester United - UEFA Europa League Quarter Final: Leg One
19/20: Bruno Fernandes har bare bommet på én straffe som United-spiller.

– Måtte beskytte Luke

Med 2-0 og et godt utgangspunkt i Europa League, rettes fokuset ganske raskt mot søndagens Premier League-oppgjør mot José Mourinho og Tottenham.

Både Shaw og Rashford hadde utfordringer i Granada.

– Jeg måtte beskytte Luke, men jeg tror og håper han blir OK til helgen, sa Solskjær om Shaw som gikk ut i pausen.

Rashford skar grimaser allerede i åpningsminuttene.

– Det er det samme som før. Forhåpentligvis har det ikke blitt verre. Han varte 72 minutter mot Brighton og 66 minutter i dag. Jeg tror han skal være klar på søndag.

Granada CF v Manchester United - UEFA Europa League Quarter Final: Leg One
20 SCORINGER: Marcus Rashford scoret sitt 20. mål for sesongen mot Granada.

I den forbindelse fikk Solskjær spørsmål fra Dagbladet om han noen gang ga grønt lys til Sir Alex Ferguson, selv om han egentlig ikke var klar til å spille.

– Ja, jeg gjorde nok det et par ganger. Ikke at jeg ikke kunne prestere, men at jeg ikke var 100 prosent. Men når er du egentlig det som fotballspiller? Jeg tror det er sjelden.

– Vi må passe på Marcus, men han var klar og ble avgjørende for oss kveld.

2-0-seieren mot Granada er Manchester Uniteds største seier i Spania på 19 år.

LES OGSÅ: