Ny seier mot City, men tapte finaleplassen

Utgangspunktet var ikke godt.

Borte mot sterke City måtte United snu 1-3-tapet fra første kamp, og det føltes som om den eneste sjansen var at samtlige United-spillere leverte på topp.

Ole Gunnar Solskjær sendte utpå samme type lag som mot Liverpool, altså tre stoppere, med Shaw som venstre stopper, mens uten Rashford på topp så ble det Anthony Martial og Mason Greenwood som fikk ansvaret lengst framme.

Det startet ikke godt.

Vanskelig start

Mens Bruno Fernandes i sitt privatfly fløy rundt Manchester før han landet på Manchester Airport så klarte ikke United å sy sammen to pasninger. De ble presset bakpå, og det var først etter 14 minutter at United for første gang var inne på Citys halvdel med noe som minnet om en farlighet.

Da hadde City allerede hatt tre sjanser, alle i løpet av et lite minutt.

Først reddet David de Gea mesterlig da Sergio Agüero lurte seg inn i bakrommet og fikk heade alene mot Uniteds spanjol.

Like etter skjøt Mahrez fra god posisjon, og så skjøt Agüero utenfor.

Minuttet etter ropte Raheem Sterling på straffe, men uten å få medhold.

United var ute å kjøre.

Etter 16 minutter tvang Agüero De Gea til enda en viktig redning, men da reagerte Ole Gunnar Solskjær og trenerteamet. Det gikk instruksjoner ut til spillerne, United la litt om og plutselig var vi vitne til en helt ny kamp.

Taktisk klasse fra United-manageren.

City skapte ikke en eneste sjanse i resten av omgangen. Det nærmeste de var kom da dommeren annullerte for en klar utlikning, mens United utliknet banespillet, fant rom og var nådeløse da de fikk sin ene sjanse før pause.

Fred tok et frispark på venstresiden, en City-spiller stusset det bakover i feltet og der dunket svære Nemanja Matic til på en halvvolley og ballen føk inn i hjørnet.

1-0 i kampen.

2-3 sammenlagt.

Finaledrømmen levde.

Fred tok et nytt frispark, denne gangen fra høyre, og Harry Maguire fikk nok en heading fra seks meter, men som alltid denne sesongen gikk hodestøtet over mål.

Det var en stor sjanse.

United hang nogenlunde med de første 15-20 minuttene, men etter hvert overtok City mer og mer.

Etter 58 minutter var det bare Sterlings udyktighet som gjorde at det fortsatt stod 1-0 til United. Han rundet David de Gea, men med et par spillere mellom seg og målet så blåste han avslutningen over.

Etter 73 minutter gjorde Maguire en stygg feil i eget felt, men før City fikk utliknet ryddet han selv opp.

Matic så rødt

Men et kvarter før slutt ble vanskelig egentlig umulig.

Målscorer Matic fikk et gult kort mot Mahrez tidlig i omgangen, og fulgte opp med å stoppe en City-overgang. Et helt korrekt gult kort, men hans andre og rett i dusjen for Uniteds serber.

Med ti mann klarte heller ikke å skape den avgjørende sjansen og det avgjørende målet. Fred skjøt et frispark fra 20 meter rett i muren og dermed ble det med en fin 1-0-seier i kampen isolert sett, men tap med 2-3-sammenlagt i ligacupsemifinalen.

En sterk prestasjon, egentlig, men det hjelper lite når utgangspunktet var at man måtte vinne med to mål.

Den elendige siste halvtimen av 1. omgangen hjemme ble ødeleggende.

Likevel, United slo City for andre gang denne sesongen, United kjempet til tross for 1. omgangen i første kamp om finaleplass helt til siste minutt og det med et lag som er helt i starten av sin nye fremtid. Det gir faktisk håp.