– 600 millioner meninger

Louis van Gaal deler sitt syn i formasjonsdebatten.

Som United-manager har Louis van Gaal tilsynelatende hatt supporternes støtte fra dag én, men da nederlenderen valgte å gå for 3-5-2 på Loftus Road etter en rekke svake kamper, ble det for mye for mange av de tilreisende fra Manchester.

Skal vi tro sjefen selv var det imidlertid ikke protestene fra borteseksjonen i første omgang som gjorde at Van Gaal la om til fire bak etter pause.

– Jeg må observere spillerne og kommunisere med dem. Jeg kan ikke observere fansen, for hvor mange fans har Manchester United? Over hele verden har vi 600 millioner. Jeg kan ikke ta hensyn til 600 millioner meninger, sier Van Gaal.

– Jeg må se på spillerne, kommunisere med dem og analysere. Det er jobben min som manager. Queens Park Rangers v Manchester United - Premier League

Uansett bar imidlertid formasjonsendringen frukter. To mål i andre omgang av innbytterne Marouane Fellaini og James Wilson sikret tre viktige poeng i kampen om en plass innen topp fire.

– Jeg vet at vi skaper flere sjanser med fire spillere i en diamant på midten, men da blir også balansen i laget svak. Vi må avgjøre hvordan vi skal spille hver uke. Det er spørsmålet.

– Med det andre systemet (3-5-2 journ. anm.) skapte vi seks-syv sjanser flere i første omgang mot Tottenham enn det vi gjorde mot QPR, men når vi ikke scorer er spørsmålet om vi er effektive nok.

– Var vi effektive nok mot Southampton borte? Vi scoret på to av tre sjanser og vant kampen, men det var ikke fordi vi var det beste laget. Forrige uke mot Southampton var vi det beste laget, men i fotball er det ikke alltid det beste laget som vinner.