– Mitt beste mål noensinne

Men hvilket stjernetreff fra 2012/13-sesongen er det Rafael snakker om?

Publisert Sist oppdatert

Rafael noterte seg for både viktige og vakre mål denne sesongen, men særlig èn fulltreffer fra den minnerike sesongen som nå er over, vil aldri gå i glemmeboken for brasilianeren.

– Min personlige favoritt er scoringen mot QPR fordi de spilte så oppofrende i å stenge rommene for oss, så det var vanskeligere å score der. Jeg tror det er det beste målet jeg noensinne har scoret, sier Rafael i et eksklusivt intervju med Manutd.com.

Stolt over skryt

Manchester Uniteds pålitelige høyreback overrasket de fleste denne sesongen ved å være en av Premier Leagues mest stabile og målfarlige forsvarsspillere.

Rafaels innsats i United-trøyen var så bunnsolid at avtroppende United-manager SIr Alex Ferguson nominerte ham til årets spiller i United sammen med David de Gea, Robin van Persie og Michael Carrick.

– Det er veldig hyggelig når det kommer fra han (Sir Alex Ferguson red. anm.). Det er så mange gode spillere i United så at han plukket meg ut som en av fire gjør meg veldig glad, sier Rafael.

Samtidig røper den brasilianske venstrebacken at han mener det var rett spiller som fikk prisen for årets spiller i United blant spillerne selv.

– Carrick var årets spiller for meg. Jeg stemte på ham.

Revansjelysten

PL-vinner for tredje gang!
PL-vinner for tredje gang!

Som så mange ganger før, brukte Sir Alex Ferguson en skuffende opplevelse til å motivere Uniteds-spillere. Han gjorde det da ligagullet glapp i 1992, han gjorde det da United var en scoring unna tittelen i 1995 og han gjorde det på bussen hjem etter Sunderland kampen i mai forrige sesong.

– Ferguson snakket særlig med mange av de unge spillerne og ba oss huske den dagen. Det gjorde oss veldig innbitte og fokusert denne sesongen, sier Rafael.

Den ene halvparten av Da Silva-tvillingene sier han har lært mye denne sesongen av ikke å ha tvillingbroren Fabio på Old Trafford, men ser frem til å få Uniteds leiesoldat i QPR tilbake i klubben neste sesong.

Nå venter ferie i Brasil for Rafael og Fabio før opptreningen frem mot en ny sesong starter i juli.

– Det viktigste målet er å forsvare ligagullet, men det er lenge siden vi har vunnet FA-cupen så det ville vært stort å klare det neste sesong, sier Rafael.

PS! Du kan lese et eksklusivt intervju med Fabio i den rykende ferske utgaven av United-Supporteren som snart dumper ned i postkassen din. 

Powered by Labrador CMS