£50-millionersmannen

Ed Woodward ventes onsdag å legge fram kostnadene av Moyes’ opphold i klubben.

David Moyes tid i Manchester United skal angivelig ha kostet klubben 50 millioner pund, skal vi tro the Telegraph.

Mannen som for mange virket som Sir Alex’ perfekte arvtager skulle elleve måneder senere vise seg å forlate United med en fet fallskjerm og uten muligheter for Mesterliga-spill. På onsdag ventes det at Ed Woodward skal legge fram de virkelige kostnadene av skottens trøblete opphold.

En 7. plass på tabellen og følgelig ingen Mesterliga-fotball denne sesongen gjør at klubben går glipp av rundt 35 millioner pund i inntekter, i tillegg til 8,4 millioner pund mindre i premiepenger enn i gullsesongen 2012-13. Selve rosinen i pølsa er Moyes’ egen fallskjerm på rundt 7 millioner pund, samt kompensasjonen utbetalt til øvrige ansatte som forlot klubben med ham, hvilket gjør at kostnadene beløper seg til rundt 50 millioner pund.

Trass i dette står United med godt over 400 millioner pund i inntekter totalt, og er i så måte en av verdens mest suksessfulle klubber.

DI MARIA: En av flere storfisker som har fått posere med Van Gaal og en United-drakt i sommer.

Den lukrative sponsoravtalen med Chevrolet, som gir klubben 53 millioner pund i året, vil ellers minske skadene av manglende deltagelse i de europeiske turneringene i neste års regnskap. Den amerikanske bilprodusenten tok over som draktsponsor etter Aon, som på sin side var verdt 20 millioner pund i året for United. Dermed er det ikke langt unna at amerikanerne egenhendig dekker de tapte inntektene Mesterligaen hadde gitt.

At United har penger å rutte med framgår av de seneste ukenes begivenheter, og sommerens nyervervelser til over 150 millioner pund blir ikke nødvendigvis sesongens siste. Louis van Gaal skal etter sigende få 50 millioner pund øremerket forsterkninger i januarvinduet.