4347 dager siden Mourinho sist tapte på Anfield

Ja, så lenge er det faktisk siden Mourinho sist tapte mot Liverpool i Premier League-sammenheng.

Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig søndagens oppgjør mot Liverpool faktisk er for United – og deres supportere.

Kampene mot Liverpool er gjerne det første man sjekker når terminlista kommer, og forskjellen på seier og tap i disse oppgjørene kan vel best sammenlignes med himmel og helvete.

Taper «aldri» mot Liverpool

Da er det greit å ha i bakhodet at vi har en trener som svært sjeldent taper mot Liverpool i Premier League. Faktisk har han ikke gjort det på over ti år.

Søndagens oppgjør blir den 28. gangen Mourinho møter Liverpool, i alle konkurranser. Fasiten er tolv seiere, ni poengdelinger og seks tap.

For å finne sist gang Mourinho tapte en kamp mot Liverpool (da som Chelsea-trener) i Premier League, må vi tilbake til en iskald formiddag i januar 2007. Mål fra Dirk Kuyt og Jermaine Pennant avgjorde kampen til Rafael Benitez’ fordel.

For å ytterligere vektlegge hvor lenge siden det faktisk er: Siden den dagen har det gått 375,580,800 sekunder, 6,259,680 minutter, 104,328 timer, 4347 dager eller 621 uker. United har også vunnet fem Premier Leauge-titler siden denne dagen.

Som Manchester United-sjef er Mourinho ubeseiret i Premier League-sammenheng mot Liverpool. Så hører det med til historien at poengfangsten heller ikke har vært all verden; Tre av de fire oppgjørene Mourinho har ledet oss i mot Liverpool har endt med poengdeling, men på Old Trafford i forrige sesong gikk vi seirende ut av oppgjøret:

I motsatt ende av form-skalaen

Disse tallene er imponerende, og gir selvfølgelig litt ekstra grunn til å håpe på et godt resultat også i morgen. Den største utfordringen Mourinho og United står overfor i denne gangen, er kanskje det faktum at de to klubbene er i vidt forskjellig form om dagen.

Liverpool overtar tabelltoppen med seier i morgen, mens United blir værende på sjetteplass uavhengig av utfallet på søndag. Liverpool har vunnet sine fire siste kamper, United har kun én seier i samme periode.

Derfor tar vi oss friheten til å minne om den gang Mourinho var Chelsea-trener i 2014. Chelsea var allerede ute av tittelkampen, og hadde lite å spille for på Anfield denne dagen. Liverpool var på vei mot sin første ligatittel siden 1990, og hadde ikke gått 16 kamper uten tap i Premier League.

90 minutter senere sto det 0-2 på måltavla, og nesten like ikonisk som Gerrard-fallet er feiringen til Mourinho da Willian scoret kampens andre, og siste mål på overtid. Vi kan bare håpe på lignende engasjement i morgen!