Jones og De Gea fra start

David de Gea storspilte da Spania slo Ukraina 1-0 og Phil Jones spilte hele kampen i 3-0-seieren over Litauen.

Det betyr at fire United-spillere vil være representert, enten på banen eller på benken, når de to nasjonene skal opp mot henholdsvis Litauen i Vilnius og Ukraina i Kiev.
Både England og Spania er allerede kvalifisert for sommerens EM-sluttspill, men det betyr ikke det samme som at ingenting står på spill.

Siste hendelser i landskampene:

Vi kan jo også ta med at Sverige må ut i play off etter at Russland vant 2-0 mot Montenegro og dermed er klare for EM.

90 min: Litauen – England 0-3: SLUTT. Phil Jones spilte hele kampen i en heller enkel seier for England. Det er gode nyheter for United. Hva det betyr for Louis van Gaal gjenstår å se, men det er ingen tvil om at Jones er tilbake for fullt.

90 min: Ukraina – Spania 0-1: SLUTT. David de Geas storspill for Spania sender Ukraina til Play off. Spania vinner 1-0 og kan takke United-keeperen for det resultatet. Aldeles strålende dag på jobben for De Gea.

89 min: Ukraina – Spania 0-1: Og så redder De Gea på mesterlig vis igjen. Ukraina kaster alt i angrep, men De Gea reagerer kjapt på et skudd fra 15 meter og holder ballen.

88 min: Ukraina – Spania 0-1: David de Gea får gult kort for å bruke for lang tid på et utspark.

82 min: Ukraina – Spania 0-1: Så vidt jeg kan se har Juan Mata fått kapteinsbindet for Spania. I så fall en fin tillitserklæring.

70 min: Ukraina – Spania 0-1: Ukrainia presser og presser, men De Gea har vært veldig god i dag.

64 min: Ukraina – Spania 0-1: Da er det to United-spillere i aksjon for Unitedi Kiev. Juan Mata kommer inn for Cesc Fabregas.

62 min: Litauen – England 0-3: MÅL: Alex Oxlade-Chamberlain. Kyle Walker finner Arsenal-spissen som banker ballen i mål. England kommer til å fullføre kvalifiseringsgruppen med ti av ti mulige seire. Nice one, Roy!

55 min. Ukraina – Spania 0-1: Et aldri så lite drama i Ukraina. Eventyrlige kombinasjoner av Spania som tråkler seg elegant gjennom vertenes forsvar. Ukraina klarerer men ballen bankes i mål fra 16-meteren. Dommeren har allerede blådt for frispark til hjemmelaget. Rerisen viser at det var rett, men spanjolene protesterer heftig.

46 min. Ukraina – Spania 0-1: Ukraina kommer til avslutning, men David de Gea varter opp med en strålende reaksjonsredning. Dommeren hadde uansett blåst for frispark i favør Spania, men der leste De Gea situasjonen perfekt og plasserte seg akkurat der han måtte. Strålende keeperspill.
46 min. Litauen – England 0-2: 2. omgang i gang

46 min. Ukraina – Spania 0-1: 2. omgang i gang

45 min. Litauen – England 0-2: PAUSE

45 min. Ukraina – Spania 0-1: PAUSE

35 min: Litauen – England 0-2: MÅL: Så er Harry Kane på farten, og dette var et pent mål av Tottenham-spissen. Kombinerer fint med Adam Lallana før skuddet treffer stolpen hodet på keeper Arlauskis og deretter i mål. Blir trolig stående som selvmål i historiebøkene til Uefa, men Kane skal ha æren.

29 min: Litauen – England 0-1: MÅL: Det måtte komme. Evertons Ross Barkley sender i vei et skudd som forandrer retning og suser i mål. Phil Jones har flere ganger tatt ansvar opp på midtbanen i det oppbyggende spillet for England og vært veldig positiv.

26 min. Ukraina – Spania 0-1: Nå er det foran De Gea det skjer! Først redder United-keeperen ved nærmeste stolpe og den påfølgende corneren heades over etter at De Gea er litt ubesluttsom i feltet. Ukraina skaper sjanser nok de, men det er Spania som scorer…

23 min. Ukraina – Spania 0-1: Straffe til Spania. Fabregas klippes ned i feltet og får straffe. Den er grei. Så tar Fabregas straffen selv og den er ikke så grei. Stopper opp i tilløpet og Pyatov redder mesterlig. Fremdeles 0-1.

21 min: Ukraina – Spania 0-1: MÅL. Spania stiller kanskje med et noe redusert mannskap, men du hendelse reservene kan spille fotball også. Et nydelig angrep der Thiago Alcántara legger inn til Mario Gaspar som header i mål. Vakkert.

15 min: Ukraina – Spania 0-0: En ganske underholdende start i Kiev. Begge lag har hatt sine sjanser og David de Gea har hatt en forholdvis travel kveld i Spanias mål.

9. min: Litauen – England 0-0: Harry Kane er nære på for England, men ballen treffer stolpen på skuddet fra 16 meter.

7 min: Litauen – England 0-0: Litt pussig situasjon. Roy Hodgson får kraftig tilsnakk fra dommeren som truer med å sende Hodgson opp på tribunen. Aner ikke hva foranledningen var, men er det en kamp Hodgson ikke trenger å miste beherskelsen i så må det jo vøre denne…

5 min: Ukraina – Spania 0-0: David de Gea må i aksjon for første gang for spanjolene, men har kontroll på et skudd.

Litauen – England

pj
PHIL JONES – får han sjansen i det engelske forsvaret?

For Englands vedkommende vil det være et poeng i seg selv å vinne på kunstgresset i den litauiske hovedstaden. I så fall vil Roy Hodgsons menn nemlig ha maktet kunststykket å gå gjennom de ti gruppespillkampene uten poengtap. Man kan si hva man vil om kvaliteten på motstanderne; i internasjonale fotball må det uansett anses som en bragd å gå gjennom kvalifiseringsspill med maksimumspoeng over såpass mange kamper. Der henger Englands gulrot foran kampstart klokken 20.45 på Lietuvos Futbolo Federacijos Stadionas – Litauens Føderale Fotballstadion (LFF).

Phil Jones starter kampen, mens Chris Smalling spares og sitter på benken.

Ukraina – Spania

Kveldens store kamp går så utvilsomt av stabelen i Kiev, hvor hjemmelaget har ambisjoner om å bli med sine spanske gjester til Frankrike neste sommer.

Situasjonen i øyeblikket er den at Ukraina med sine 19 poeng er sikret minst tredjeplass i Gruppe C, med gode muligheter til å kvalifisere seg som beste gruppetreer. Et slikt utfall er nok også det mest sannsynlige ettersom gruppens nummer 2, Slovakia (som også har 19 poeng), skal besøke Luxembourg,  hvor absolutt alt annet enn borteseier vil gi gjenlyd langt utover kontinentet.
Mest sannsynlig blir det derfor Slovakia som slår direkte følge med Spania til sommerens turnering i gallerriket. Det innser nok også ukrainerne selv, selv om de kommer til å løfte glasset både titt og ofte for at det vil skje en usannsynlig sensasjon i det lille storhertugdømmet i vest.

David De Gea starter kampen mot Ukraina, mens Juan Mata sitter på benken.